Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:45, 5. 5. 2022.

| Društvo

Građanima Ledene stene ulaz u ulicu blokiraju otpadne vode, niko ne reaguje

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
Ulica Ledena stena
Meštani moraju preko fekalija da bi stigli do svojih kuća; foto: T. T.

Pored toga što nemaju gradsku kanalizaciju, meštane Ulice Ledena stena u istoimenom niškom naselju, zadesila je još veća muka - jedna od divljih septičkih jama izlila se i zagađuje im ulicu. Građani tvrde da je problem izazvao jedan od komšija koji je preuzeo napuštenu parcelu i zasuo šljunkom jamu punu fekalija.

Preko četrdeset domaćinstava živi u Ulici Ledena stena do koje se dolazi prolazom kroz uzani tunel. Taj tunel sada blokiraju otpadne vode iz susedne ulice Dimitrija Tucovića. Ulica Ledena stena 3 Parcela na kojoj se nalazila septička jama; foto: T. T.

Do toga je došlo, tvrde stanari, jer je komšija odlučio da ogradi zemljište gde se nalazila jama i na kome je počeo da izvodi neke radove.

Desna strana Dimitrija Tucovića nema kanalizaciju niti imaju mogućnost za priključenje pošto su ispod nivoa asfalta, ta voda se sliva uz prugu i ide u našu ulicu. Gradske parcele ispred su nekada služile za skupljanje te vode i tu je ranije mnogo smrdelo. Međutim, pošto je čovek koji je uzurpirao tu parcelu skrenuo vodu u našu ulicu, mi sada gazimo fekalije iz Dimitrija Tucovića - objašnjava meštanka.

Ulica Ledena stena2 Stanari strahuju da ne dođe do zaraze; foto: T. T.Zbog toga što se voda sada sliva u podvožnjak koji ni meštani ni vozila ne mogu nikako da zaobiđu, kažu da su pored neprijatnog mirisa, zabrinuti da ne dođe do neke zaraze.

Ovde ima puno dece, one koja će tek ići u skolu, a imamo i školarce. Sad zamislite vi da ta deca moraju da gaze tu septicku jamu, tu vodu koja smrdi, jos sad kad krenu vrućine još više će da smrdi - ističe stanarka.

Na molbe svojih komšija da oslobodi parcelu, kažu čovek se nije obazirao, pa su se meštani požalili predsedniku Opštine Palilula, građevinskoj inspekciji, komunalnoj miliciji, vodovodu, kao i gradonačelnici Niša Dragani Sotirovski, ali da niko do danas nije naložio ili reagovao da se oslobodi parcela za koju tvrde da je gradska. Ulica Ledena stena4 Neprijatan miris i otpadne vode šire se ulicom; foto: T. T.

Kao da ga neko štiti, čim može da boravi na gradskoj parceli, a da to svi nadležni znaju i niko ne reaguje, dok mi ispaštamo - kaže meštanin.

Iako stanari tvrde da su pisali gradonačelnici, na pitanja da li je zaista u pitanju gradska parcela, kao i da li postoji mogućnost da se trajno reše problemi sa kanalizacijom u ove dve ulice, iz Grada odgovaraju da nisu upoznati sa problemom.

Za tu parcelu za koju meštani tvrde da je gradska, u Katastru nepokretnosti stoji da je većinski držalac Grad Niš, ali da su manji delovi parcele i u privatnom vlasništvu.

Ipak, predsednik Opštine Palilula Bratislav Vučković navodi da se sporna jama nalaza na privatnoj parceli.

Uvidom u Katastar nepokretnosti Geodetskog zavoda ustanovili smo da se pomenuta ograda, kao i rupa koja je korišćena kao septička jama se nalaze na privatnoj parceli. Radi trajnog rešavanja problema kanalizacija i odvoda otpadnih voda u pomenutom naselju inicirali smo sastanak sa nadležnim gradskim institucijama - navodi Vučković.

Pitanja o ovom problemu poslata su i JKP Naissus-u, ali odgovore, za sada, nismo dobili.

Dok se zavrzlama oko nadležnosti ne reši, građani Ulice Ledena stena i dalje do svojih kuća dolaze kroz otpadne vode.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nikola

    22:47 // 9. 5. 2022.

    Nasli ste kome da se zalite, Bati Vuckovicu...taj nista nije uradio za Palilulu!

  • Dunja

    22:46 // 9. 5. 2022.

    Sramota za gradsku vlast, bavite se nebitnim stvarima...zar ovo nije prioritet?
    Jos niste ni pratom maknuli

  • Stefan

    15:23 // 7. 5. 2022.

    Bruka i sramota za jedan od najvecih gradova u Srbiji, gradski oci kako vas nije sramota? Sve vas treba smeniti, jadna oova deca sto gaze tu zarazu!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: