Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:49, 1. 9. 2017.

| Društvo

"Građanski front" pustio političke stranke niz Nišavu

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
brodić
Stranke otplovile nizvodno; foto: UPSS

Partijsko zapošljavanje, kupljene diplome, odlazak naših stručnjaka u inostranstvo, ali i problemi koji građani imaju sa “Elektrodistribucijom”, bile su teme o kojima se razgovaralo na tribini "Građanskog fronta", održanoj 31. avgusta na amfiteatru pored Nišave. Pošto ovo Udruženje za te probleme krivi političke stranke, simbolično su niz reku pustili zastavice partija pobodene u stiropor.

Predsednik Udruženog pokreta slobodnih stanara, koje je deo "Građanskog fronta", Saša Kostić rekao je da je vreme “da se stranke povuku i da građani preuzmu vlast”.

Pustili smo partije niz vodu, jer im više ne verujemo. Radi se o partijama koje su u poslednjih 30 godina uništavale zemlju. Zastavice su stavljene na jedan stiropor i brod je bez povratka otplovio svojim putem. To nosi poruku da su partije odigrale svoju ulogu i da je vreme da polako nestaju sa političke scene - rekao je Kostić.

On dodaje da je tribina bila dobro posećena i da je Niš tek početak, jer će, kako kaže, "Građanski front" o problemima sa kojima se nose građani Srbije, govoriti u svim gradovima.

Podsetimo, na tribini su, kako je bilo i najavljeno, govorili Radomir Lazović i Robert Kozma iz Asocijacije "Ne da(vi)mo Beograd", Predrag Voštinić iz kraljevačkog Lokalnog fronta, Novica Antić iz Vojnog sindikata Srbije i Veljko Mijailović iz Policijskog sindikata Srbije, kao i Đokica Jovanović iz Udruženog pokreta slobodnih stanara.


“Da se vrati vlast građanima”

Učesnici tribine su se složili da je politika “namerno ogađena građanima, iako bi zapravo oni trebalo da budu vlast”.

Građani su svesno sklonjeni iz bavljenja politikom. Politika im je ogađena, ona za građane predstavlja mulj, predstavlja nešto u šta ne želite da uđete, zato što ćete se isprljati. Međutim, mi moramo biti ti koji će se pitati o pitanjima kao što su: koliko košta grejanje i gde idu naše pare - rekao je Radomir Lazović.

Veliki problem je i strah, kaže Sanja Kljajić iz Udruženja “Podrži RTV”, pa je velika hrabrost uopšte istupiti.

Mi trenutno živimo u atmosferi u kojoj se građani, neladine organizacije, akademska zajednica, studenti i mnogi drugi građani ove Srbije plaše da kažu bilo šta - rekla je Kljajićeva.


Tribina u mraku

Predsednik UPSS-a Kostić, kaže da iako je bilo svetla svuda okolo, na amfitetru na nišavskom keju nije bilo svetla.

Kad smo već zašli u mrkli mrak, uočili smo da su sva okolna ulična osvetljenja bila uključena, jedino amfiteatar nije bio uključen. Sa leve i desne straje keja i u okolnim ulicama je bilo svetla, ali na amfitetru ne - rekao je Kostić.

Međutim, novinari Južnih vesti čekaju odgovore od Parking servisa na pitanja zbog čega te večeri, u ovom delu nišavskog keja nije bilo osvetljenja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pedja

    12:04 // 2. 9. 2017.

    Kada su na vlasti bile stranke koje su ovoj gospodi odgovarale tada se nisu culi, da su tada govorili ovo sto pricaju sada mozda nebi bili u ovoj situaciji

  • Dexter

    11:11 // 2. 9. 2017.

    Stranke su način da "građani preuzmu vlast"! Samo one sprečavaju neodgovorne pojedince da zajašu na grbaču naroda. Stranka izražava interese čitavih društvenih slojeva, pojedinci i ovakve grupice samo svoje lične ambicije. Stranka ima program koji je obavezuje, pojedinci i pokreti traže veru na "majke mi, ja sam pošten!" Samo treba glasati pametno jer NISU sve stranke iste. Glasali smo za najgore!

  • Kaljari

    06:51 // 2. 9. 2017.

    Poruka menadzmentu Parking servisa-smislite nesto originalnije,ovo su vec provaljene metode!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: