Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:13, 18. 12. 2022.

Građevinska dozvola za gradnju MHE ”Besko” istekla, meštani Dadinca i aktivisti i dalje na barikadama

Barikade Barikade ostaju; foto: M. N.

I pored toga što je građevinska dozvola za početak gradnje mini-hidroelektrane ”Besko” na Ruspskoj reci privatnom investitoru istekla je u noći između 16. i 17. decembra, meštani sela Dadince i aktivisti i dalje dežuraju na barikadama i najavljuju da će tako biti sve dok ne budu sigurni da je privatni investitor odustao od gradnje.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Gaga

    15:19 // 18. 12. 2022.

    Zasto se te m.h.e.ne prave u duhu tradicionalnih vodenica-potocara?Bez betonskih brana;umesto "zrvnja"ubaci se generator...i to je to

    • Vlasinčanin

      02:11 // 19. 12. 2022.

      Pravo zboriš. Ima na netu brdo primera takvih mhe. Znači koriste deo vode, voda ne ide u cev, ima mesta da prodje riba i ostali živi svet. Koristi se deo reke ali ne se uništava sve ostalo ... Sve može, ali, takve su manje snage, ne koriste 100% potencijala reke, a ova banda oće sve da uzme i nije briga za druge...

  • Kasno je

    16:48 // 18. 12. 2022.

    Za koga su gladali ti ljudi na barikadama? Zasto se bore protiv investitora koji ima dozvolu za gradnju,koju su izdali oni za koje su oni glasali? Posle .... izbora nema kajanja.

    • Vlasotinčanin

      02:06 // 19. 12. 2022.

      Prvo se raspitaj pa onda ostavi komentar. Dadince je rodno selo oca najboljeg Gradonačelnika Niša Dragiše Cvetkovića koj od palanke napravi Grad. Dadince je bilo četničko selo. Posle
      45-e totalno zapostavljeno od države. Tek krajem devedesetih su dobili prvi telefon u selo. Posle 90-te, na prvim višestranačkim izborima u Vlasotincu samo je Dadince imalo odbornika koji nije SPS, odnos je bio 54:1

  • Dule

    19:47 // 18. 12. 2022.

    Ionako taj most niko živ nije koristio.

  • Vlajko

    17:24 // 19. 12. 2022.

    Kupiće si oni novu dozvolu za 50 - 100 evra ponovo. Dok ima priglupih, korumpiranih izvršioca u organima i bahatih, korumpirenih rukovodica, petokolonaši mogu da rade šta hoće.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: