Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:44, 22. 11. 2020.

| Društvo

Građevinska inspekcija: Vlasnik stana dužan da popravi oštećenu terasu čiji deo visi i predstavlja opasnost

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
odvaljena terasa
Vlasnik dužan da popravi oštećenje; foto: T. R.

Nakon pitanja novinara o tome zašto ni mesec i po dana nakon nezgode nije popravljena terasa koja je oštećena i visi u Ulici Blagoja Parovića u Nišu, iz Građevinske inspekcije odgovaraju da su naložili vlasniku stana da je popravi što pre, jer predstavlja opasnost po okolinu i ljude.

U odgovoru koji je novinarima Južnih vesti poslala Marina Živulović Petrović, sekretarka za inspekcijske poslove, prema saznanjima Građevinske inspekcije vlasnik stana i terase tek treba da započne radove.

Ne preciziraju kada će se to i desiti, a građani upozoravaju da je to neophodno što pre, jer postoji opasnost da bi deo terase mogao da se sruši.

Građevinska inspekcija je dala rešenje vlasniku stana da sam izvrši popravku u što kraćem vremenskom periodu, jer oštećenje terase predstavlja opasnost po okolinu i ljude - pojašnjava sekretarka.

Takođe odgovara da Građevinskoj inspekciji nije ni prijavljeno oštećenje nakon saobraćajne nezgode i da oni nisu nadležni u ovom slučaju, ali da jesu dali rešenje vlasniku stana i terase da popravi naprslu konstrukciju.

Ovaj tekst je nastao zahvaljujući građanima koji su preko naše stranice Prijavi problem prijavili probleme u svom gradu. Pozivamo vas da i vi budete aktivni građani i prijavite probleme koje primetite.

Problem je moguće prijaviti i preko naših Android i iOS aplikacija.

Video uputstvo za prijavljivanje problema iz aplikacija za mobilne telefone se nalazi ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • PRAVDA

    09:13 // 23. 11. 2020.

    Svašta kakva konstatacija da popravi vlasnik stana, a šta će Inspektori da rade koja je njihova funkcija šta uopšte rade ti ljudi, pogledajte malo oko sebe kakve zgrade nam niču iz dana u dan niko to ne kontroliše, bogati građevinski preduzimači rade kako požele odeš da prijaviš...inspekcija dođe ali se naravno pre toga izdogovaraju sa investitorima naprave dil i onaj ko tuži ispada naivčina!

  • toliko

    04:56 // 23. 11. 2020.

    Neka mu popravi grad,a posle toga neka juri onoga ko je ovo srusio i naplati mu troskove.

  • Igor

    01:05 // 23. 11. 2020.

    Kako zasto vlasnik? Naravno da je vlasnik duzan da popravi to i da plati za stetu na kamionu kada je vlasnik stana zgradom jurio kamion i udario u isti. Logicno.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: