Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:52, 24. 1. 2018.

| Društvo

Gradnja jeftinih stanova u Vranju počinje na proleće

Autor:I. M.Izvor:Južne vesti
Zorana Mihajlovic jeftini stanovi vranje foto gradska uprava vranje
Mihajlović najavila početak gradnje od aprila do juna; foto: Grad Vranje

Vranje je jedini od 6 gradova u kojima je planirana gradnja jeftinih stanova za vojsku i policiju, a koji je kompletno spreman za početak izgradnje, pa bi radovi, prema najavi ministarke Zorane Mihajlović, trebalo da počnu od aprila do juna.

Planirana je izgradnja 190 stanova na površini od 7.500 kvadratnih metara.

Nakon obezbeđivanja finansijskih uslova na sednici Vlade i odabira izvođača radova, ovde praktično može da se gradi. Svi su se gradovi dobro spremili, ali je Vranje jedini grad koji nije tražio ni jedan jedini dinar za komunalno opremanje - istakla je ministarka Mihajlović.

Lokacija se nalazi u donjem delu grada pored Osnovne škole "Svetozar Marković", a u blizini je i vrtić, tako da su ispunjeni planirani urbanistički uslovi.

Gradonačelnik Slobodan Milenković je rekao, takođe, da postoji veliko interesovanje za kupovinu stanova, jer se u anketi prijavilo 458 osoba.

Po urbanističkom projektu, sve stambene jedinice imaće prizemlje, tri sprata i potkrovlje, a očekuje se da će cena jeftinih stanova biti oko 500 evra po kvadratu.

U nastavku posete Vranju ministarka je razgovarala sa načelnikom Pčinjskog okruga, predstavnicima Gradske uprave i gradonačelnicima ostalih opština i gradova u okrugu o ubrzanju realizacije infrastrukturnih projekata.

Podsetimo, i u Nišu je predloženo je da se jeftini stanovi grade na poligonu uz kasarnu “Knjaz Mihailo”, gde bi trebalo da bude izgrađen novi deo Somborskog bulevara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Radmila Zivkovic

    12:02 // 23. 3. 2018.

    Interesuje me gde moze da se prijavi za ove stanove od 500 eura ,u Vranju ,a gde u Surcinu,pitam iz razloga sto mi sin zivi kao postanar u Vranju ,a ja zivim kao postanar u Surcinu ,koji su uslovi za kupovinu tih stanova ,kome treba i do kad da se prijavi sobzirom da nemam nista na sebi a sin ima svoju porodicu i prinudni smestaj kod oca 2 sobe .Kome mozemo da se prijavimo i do kad ja imam stalan

  • Realan

    06:32 // 25. 1. 2018.

    Neka krenu sto pre i u Nisu na izabranoj lokaciji iznad Panteleske kasarne,pa da konacno sklone ogradu kasarne i zavrse taj Somborski bulevar.
    Prodisao bi i Grad i Pantelej ,ipak je to mocna lokacija odmah iza tvrdjave

  • Pera

    16:34 // 24. 1. 2018.

    Ako ih grade brzinom kao i stanove na lokaciji "Novi Niš"
    biće gotovi u narednom veku,,,

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: