Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:30, 27. 5. 2023.

| Društvo

Gradonačelnica Niša: Nezavršeni Trg završila niška Direkcija, sledeće je uređenje Obrenovićeve

Autor:Tamara TodorovićIzvor:Južne vesti
IMG_20230525_154309
Nezavršeni Trg - završen; foto: JV

Direkcija za izgradnju grada Niša nije raspisala novi tender za završetak radova na Trgu kralja Milana, već je novcem koji je naplaćen od lazarevačke firme zbog kaznenih penala, sama završila taj posao - saopštila je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i najavila uređenje Obrenovićeve ulice.

To po rečima Sotirovski nije dodatno koštao Nišlije, jer je novac naplaćen od kazni zbog kašnjenja i zaostalih poslova preusmeren za završne radove koje su odradili, navodno, radnici Direkcije. IMG_20230525_154331 Posao zavrpila Direkcija; foto: JV

Iz njenog kabineta, ranije je rečeno da je ukupna vrednost rekonstrukcije Trga kralja Milana iznosila nešto više od 218 miliona dinara sa pdv-om, a da je vrednost izvedenih i priznatih radova bila više od 204 miliona dinara sa pdv-om.

Realizacijom bankarskih garancija od firme "Bauwesen“ d.o.o. Lazarevac naplaćeno je 17.905.935,99 dinara. Ta sredstva biće namenjena za angažovanje izvođača radova za otklanjanje utvrđenih nedostataka. Pored ove cifre izvođaču je zbog ugovorenih kazni umanjen iznos za plaćanje za još 5.405.085,00 dinara - naveli su iz Grada.

Tada je rečeno i da će Javno preduzeće Direkcija za izgradnju Grada Niša od naplaćenih bankarskih garancija sprovesti javnu nabavku za izbor firme koja će završiti Trg i otkloniti nedostatke koje je za sobom ostavio lazarevački Bauwesen", ali se to nije dogodilo. IMG_20230525_174829 Ploče se razlikuju; foto: JV

Kako se može videti na terenu, posao jeste na prvi pogled završen, ali se ploče vidno razlikuju od onih na Trgu i nisu odrađene sve finese, ali su kućice prebačene kako je i planirano.

Sve ono što nije valjalo i gde je Direkcija odnosno nadzor davao određene primedbe, mi smo naplatili to od izvođača radova. Što se tiče drugog dela to je Direkcija završila i mi nismo imali potrebe da raspisujemo novi poziv, jer je Direkcija od tih para od kaznenih poena imala mogućnosti da završ Trg - rekla je Sotirovski.

Gradonačelnica je najavila i sređivanje Obrenovićeve ulice, koje se uglavnom odnosi na poziciju tezgi prodavaca u Pobedinoj.

Planiramo da je malo umijemo, da ljude koji rade sa kokicama, da imaju uniformisane svoje pozicije, da se one tezge sklone sa ulice i da se zaista ostavlja utisak velikog grada, a ne onoga što smo svedoci svakoga dana - rekla je gradonačelnica.

Takve promene neće dovesti do toga da neko od prodavaca ostane bez lokacije ili posla, već će im, kako je napomenula, omogućiti bolje uslove za rad.

Niko neće ostali bez posla, nikome neće biti ukidana lokacija, ništa se po tom pitanju neće dešavati samo će to biti umivenije malo i mislim da će i tim ljudima biti lakše za rad.

Podsetimo, nakon pet najavljenih i probijenih rokova, rekonstrukcija Trga kralja Milana koja je počela još 2019. godine, zavnično je završena 2021. godine, a za lazarevačkom firmom "Bauwesen" pored finesa koje su radnici naknadno ispravljali, ostao je i jedan nezavršeni deo, za koji je gradska vlast najavljivala tender koji nije sproveden.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ivan

    08:37 // 29. 5. 2023.

    Hoćete i Obrenovićevu da napravite u cik cak kao Vojvode Putnika na Bubnju? Da ljudi idu kao pijani po pravom putu.

  • Torpedo

    19:52 // 28. 5. 2023.

    Ovo bi bolje djaci iz gradjevinske skole, na paraksi, uradili ! A,Balkanska, zbog " radova" unistena i ostavljen sut, djubre...

  • Robin Hud

    14:01 // 28. 5. 2023.

    Dali pod sredjivanjem Obrenoviceve podrazumeva i pokretne stepenice u podzemnom, koje su "probali" pre nekoliko godina?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: