Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:50, 29. 9. 2022.

| Društvo

Gradonačelnica Niša bez komentara na optužbe za kriminal, u sukob s Perišićem uključila i Ljubišu Janića

Autor:Tamara TasićIzvor:Južne vesti
sotirovski
Sotirovski nema komentar na optužbe Perišića; foto: T. T.

Na to što je direktor Univerzitetskog kliničkog centra Zoran Perišić optužio gradonačelnicu Niša i njene službe i saradnike za kriminal, Dragana Sotirovski kaže da nema komentar. Međutim, poručuje da je sporna poliklinika kod UKC-a dobila sve dozvole još u vreme kada je Ljubiša Janić, sada Perišićev pravni savetnik, bio na čelu Gradske uprave. Ceo slučaj je stigao i do Višeg tužilaštva, odakle navode da ispituju sve okolnosti.

Lokacijski uslovi, rešenja javnih preduzeća, kao i građevinska dozvola - sve su ovo dokumenta koja su 2020. godine, kako navodi Dragana Sotirovski, odobrena za privatnu polikliniku, a koja se nalazi tik pored novog Kliničkog centra.

Optužbe Perišića na njen račun su usledile nakon pokušaja "Naissusa" da objekat priključi na vodovodnu mrežu, ali gradonačelnica za Južne vesti ističe da na njih nema komentar. klinicki Janić i dalje Perišićev savetnik; foto: T. T.

Investitor u ulici Petra Seratlića dobio lokacijske uslove i građevinsku dozvolu 2020. godine, a shodno urbanističkom planu iz 2015. godine. Uz odgovor Vam dostavljamo pomenute dokumente iz kojih se vidi da su doneti u vreme mandata Ljubiše Janića na mestu načelnika Gradske uprave koji je sada, posle penzionisanja, pravni savetnik direktora Univerzitetskog kliničkog centra - navodi Sotirovski.

Janić je reformom Gradske uprave otišao sa mesta načelnika i postao pomoćnik Sotirovski, a onda je penzionisan, pa je postao Perišićev savetnik za pravne poslove. Na toj poziciji je, kako navode iz UKC-a, i sada.

Poliklinika je, kako piše u rešenju, dobila građevinsku dozvolu novembra 2020. godine, kada je Janić još vodio upravu. Međutim, ono što je za UKC i Perišića sporno jeste saobraćajnica kojom se dolazi do privatnog objekta, za koju navode da je u republičkom vlasništvu.

Iz Direkcije za izgradnju još nisu odgovorili na pitanja Južnih vesti kome pripada taj deo.


Spor bivšeg i sadašnjeg gradonačelnika do Tužilaštva

Sukob između vlasnika poliklinike Vladimira Sinđelića i njegove supruge Olivere Sinđelić, počasnog kozula Poljske u Nišu, sa Perišićem već postoji i stigao je do suda.

klinickii Klinika čeka priključak na mrežu; foto: T. T. Direktor UKC je i najavio u zatvorenoj SNS Viber grupi da je obavestio policiju, sud i stranku zbog sumnje na kriminal, kao i da je poslao sam materijal Tužilaštvu.

Iz Odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Nišu potvrđuju da su dobili informacije vezane za radove na, kako navode, postavljanju instalacija na zemljištu UKC.

Povodom čega će biti preduzeti odgovarajuće mere iz nadležnosti tužilaštva radi provere svih okolonosti - kažu u Tužilaštvu.

Povodom, niški naprednjaci su poznati po sukobima i netrpeljivosti, a njihovu prepisku oko privatne bolnice možete da pročitate u tekstu na ovom linku.

Dokumenti za preuzimanje

  1. Lokacijski uslovi (preuzmi) - 15,467.34 KB
  2. Rešenje o građevinskoj dozvoli (preuzmi) - 1,425.64 KB
  3. Pravosnažna građevinska dozvola (preuzmi) - 383.92 KB
Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Aleksandar Popovic

    23:16 // 6. 11. 2022.

    Читајући информације у Јужним вестима видим располућени град. На једној страни врхушка са градоначелницом и њеним сарадницима на челу и онај други, град сиромашних, без људског светла, оправдано незадовољних грађана. Челни људи добију 40.000 да “ олакшају себи” струјне проблеме, а део Ниша без струје. Да не говоримо посебно о криминалу и корупцији. Итд, итд.

  • AntiPA

    12:53 // 1. 10. 2022.

    Kako ja to vidim? Vucic napada Vucica zbog korupcije i preti Vucicu da ne postavlja instalacije Vodovoda. Vucic se brani i kaze da je iznenadjen reakcijom Vucica i da je to vise ocekivao od neke tamo opozicije. Vucic je prijavio Vucica Tuzilastvu koje zbunjeno ceka da im Vucic kaze kako da postupe. Vucic je u medjuvremenu odlucio da primiri stvari i opomenuo Vucica i Vucica da se ne svadjaju.

  • IlicIca

    09:24 // 1. 10. 2022.

    Nema vise Bajagica. Smenjen je sa svih stranackih funkcija.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: