Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:43, 12. 10. 2023.

| Društvo

Gradonačelnica Niša gasi “vatru protesta” - obećala i renoviranje samoposluge na Delijskom visu

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
IMG-15f434fd05e4d14cbc11db1d2edad18e-V
Još jedno ekspresno obećanje; foto: S. V.

Nakon protesta i “rešavanja” problema u jednom delu naselja, gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski došla je i do nekadašnje samoposluge na Delijskom Visu i građanima obećala da će Grad uložiti u njenu obnovu. Ona je rekla da će već sutra početi raščišćavanje terena, a građani su rekli da ako za mesec dana ne vide konkretne radove, nastavljaju sa protestima.

Gradonačelnica Sotirovski je na Delijski Vis stigla sa predsednikom Opštine Palilula Bratislavom Vučkovićem i direktorom JKP Mediana Ivanom Mihajlovićem, u početku su se ređala njihova obraćanja građanima o novim ulicama, trotoarima i mobilijarima. Na zahtev građana počeli su da pričaju o onome zbog čega su došli - o obnovi oronule samoposluge, zbog koje su građani za vikend blokirali kružni tok na Trošarini.

IMG-dfec37bf2bb2bf96fab1bd3404fef521-V "Rano je da se daju garancije"; foto: S. V. Sotirovski je rekla da je Grad samo ove godine imao tri licitacije za taj objekat, ali da su investitori odustajali zbog velikih ulaganja. Zato je ona meštanima Delijskog Visa obećala da će Grad srediti oronuli prostor, a da će nakon toga doći i investitori.

Nama preostaje samo da Grad uloži novac svih ovde prisutnih poreskih obveznika i da zadovoljimo njihove potrebe. Sutra će već JKP Mediana početi sa raščišćavanjem terena, Naissus će raščistiti sve što treba da se raščisti u okolini, da obezbedimo objekat i prva faza će biti sređivanje krova. Kada se sredi krov, mi ćemo imati mogućnost da sredimo instalacije unutra. Rano je da se daju garancije, ali ako do kraja ove godine završimo makar jednu fazu, dve faze će nam ostati za prvu polovinu sledeće godine - rekla je gradonačelnica.

Sa redosledom faza, nije se složio predsednik Opštine Palilula Bratislav Vučković koji je istakao da prvo mora da se “reši” topola pored samoposluge.

Prvo čišćenje, da se ova topola iseče, da se konzervira, da se stave žice da se ne bi skupljali problematični ljudi pa sve ostalo - predložio je Vučković i izazvao negodovanje okupljenih građana.

IMG-47820d87743ad9b41fa9d1ab1ccd39b2-V Bilo zainteresovanih investitora; foto: S. V. Sastanku sa građanima Delijskog Visa prethodio je sastanak sa potencijalnim investiorima u Gradskoj kući, na kom su osim gradskih čelnika i troje investitora prisustvovali i pojedini građani. Jedan od njih je Milan Spasić iz Udruženja “Radne akcije Delijski Vis” koji kaže da je gradonačelnica, nakon tog sastanka promenila priču i građanima saopštila druge planove.

Na tom sastanku došlo je do neslaganja Grada i investitora zbog toga što se samoposluga izdaje na pet godina i investitorima to nije bilo interesantno. Oni su tražili da se objekat izda na 10+5 godina da bi mogli da prihodaju od toga jer u objekat treba minimum 300.000 evra da se uloži, po proceni Grada. Šta god da su investitori predložili došlo je do neslaganja sa Gradom. Za dva ipo sata došlo je do izmene plana i sada gradonačelnica predlaže da Grad uloži objekat i kaže da će se iz gradske kase izvući novac za obnovu - priča Spasić.

IMG-6d1a07729b9074e2bee956deeb981ce9-V "Ni taj parizer nemamo gde da kupimo"; foto: S. V. Građani zahtevaju da konkretni radovi krenu i pre parlamentarnih i pre lokalnih izbora, kažu da su već bili žrtva predizbornih obećanja i da neće dozvoliti da se to ponovo desi.

Ako se desi da samo ovde nešto očiste i nestanu, za mesec dana izlazimo ponovo na proteste i to radikalnije. Već smo imali slučaj sa Bulatovićevim predizbornim obećanjima, ovo što smo danas slušali liči na to. Došli su da nam pričaju o problemima u naselju i da obećavaju razne stvari, a mi samo zahtevamo da dobijemo samoposlugu, da imamo gde da kupimo namirnice. Ni taj parizer nemamo gde da kupimo - kažu građani.

Podsetimo, gradonačelnica je u utorak, 10. oktobra, posetila i meštane drugog dela naselja Delijski Vis koji su protestvovali zbog neasfaltiranih ulica i obećala im ekspresno asfaltiranje.

Sve se dešava u jeku ostavki gradonačelnika, koju Sotirovski nije podnela jer, kako je rekla, “vrh SNS-a nije doneo takvu odluku”, a i “ima mnogo toga započetog što treba da završi”.

Sagovornici Južnih vesti ocenili su da naprednjaci u Nišu stoje loše, da je zadatak da se ”poboljša slika vlasti” u najvećem gradu na jugu Srbije i da je i dalje neizvesno da li će biti vanrednih lokalnih izbora u Nišu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Solomon

    20:50 // 15. 10. 2023.

    Dok se mi bunimo protiv njih oni lažu i kradu. Dodju i prodju izbori oni isti ostanu i opet nas lažu i kradu. Prodje nam mladost i život sa njima preko 30 godina.

  • Zoran Pavličević

    20:25 // 13. 10. 2023.

    Vratiteme odakleste me isterali da vas zapamtim po nečemu dobrom hvala ??????

  • Zoran Pavličević

    20:18 // 13. 10. 2023.

    Vratimo odakle Sime isterala da te zapamtim po nečemu dobrom!!????

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: