Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:27, 2. 6. 2021.

| Društvo

Gradonačelnica Niša o kancelariji Sime Spasića: Napadi Đilasovih medija na mene i menjanje teza

Autor:N. MitićIzvor:Južne vesti
sima spasić i sotirovski foto FB strana Dragana Sotirovski
Iza svega stoji Đilas i strane ambasade, tvrdi gradonačelnica; foto: Dragana Sotirovski/Fejsbuk strana;

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski stala je u odbranu odluke da Grad Niš da u zakup gradski lokal Udruženju porodica kidnapovanih, nestalih i ubijenih na Kosovu i Metohiji Sime Spasića, koji je bio osuđen zbog silovanja bivše supruge. To što su mediji ukazali na detalje iz prošlosti Spasića predstavlja, kako je rekla, napad na Grad i nju kao gradonačelnicu. Tumači da to rade Đilasovi i mediji iza kojih stoje strane ambasade, ali ne navodi imena tih kuća, kao i da Spasićeva prošlost nju kao gradonačelnicu ne treba da interesuje.

Davanje u zakup gradskog lokala u Voždovoj ulici u Nišu udruženju Sime Spasića dovelo je do brojnih reakcija - ne zbog same odluke Grada da Udruženju porodica kidnapovanih, nestalih i ubijenih na Kosovu i Metohiji da na korišćenje lokal, već zbog činjenice da je predsednik tog udruženja pred sudom u Nišu bio osuđen zbog silovanja bivše supruge.

Upravo ukazivanje medija na taj detalj iz Spasićeve prošlosti Sotirovski je okarakterisala kao napad na nju i Grad Niš.

Ti napadi pre svega na Grad Niš, na mene kao gradonačelnicu se dešavaju od medija iza kojih stoji Đilas, iza medija iza kojih stoje pojedine ambasade, čiji su ambasadori boraveći u ovoj Gradskoj kući meni lično potvrdili da su neki mediji iz Niša tražili njihovu podršku i zaštitu od nas samih. Onda kako mogu da komentarišem drugačije, osim da kažem da je to izuzetno velika sramota za one koji na na taj način izveštavaju i menjaju teze namenski, i to sve negde pred nove pregovore našeg predsednika sa kosovskom stranom u Briselu, nekako baš u vreme kada se lomi ta odluka da li će Grčka da prizna nezavisnost KiM ili ne. Sve je to orkestrirano - protumačila je Sotirovski.

Gradonačelnica ovom prilikom nije precizirala na koje tačno medije misli, jer su o ovom skandalu izveštavali mnogi.

Ona je istakla da Grad nema nikakve veze sa tim što se u Spasićevoj prošlosti nalazi i presuda za silovanje bivše supruge, kao i da su davanjem Udruženju pokazali poseban odnos prema žrtvama koje su nestale, kidnapovane ili ubijene na KiM.

Ko šta radi privatno, mene kao gradonačelnicu ne treba da interesuje - naglasaila je ona.

Podsetimo, Udruženje porodica kidnapovanih, nestalih i ubijenih na Kosovu i Metohiji je nakon nedavnog uzimanja gradskog lokala u zakup dobilo kancelariju u Nišu.

Spasić koji je formalno i predsednik Udruženja, pored presude za silovanje, poznat je i kao veliki simpatizer SNS-a i čovek koji je svojim megafonom pokušavao da ometa brojne akcije opozicije u Beogradu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Puleni od gospodzu gradonačelnicu

    19:46 // 3. 6. 2021.

    I u Svrljig političare ništa ne zanima pa su zaposlili ženu robijaša i narko dilera u opštinsku upravu da bolje truju heroinom našu decu svi zajedno dok u dzepove trpaju narodne pare

  • gospoDZa Đilasovka

    11:19 // 3. 6. 2021.

    Reče gospoDZa čija je prva zamenica Đilasovka!

  • Milan

    09:28 // 3. 6. 2021.

    Govor mržnje gradonačelnice.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: