Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:42, 10. 9. 2020.

| Društvo

Gradonačelnica Niša predsednicima opština: Raspoređivaćemo posao i novac

Autor:N. M.Izvor:Južne vesti
sotirovski-opstine-foto-gradnis
Kažu da će zajedno nastupati pred fondovima; foto: zvanični sajt Grada Niša

Komunalni problemi i infrastruktura, vanpijačna prodaja i nedovršeni projekti najveći su problemi gradskih opština koje su njihovi predstavnici izneli na sastanku sa gradonačelnicom Niša Draganom Sotirovski. Ona je navela da će opštine morati da se za svaki plan konsultuju sa Gradom, kao i da moraju imati jednak tretman, te da se ne može desiti da u jednoj opštini neka ulica bude asfaltirana dva puta, a u drugoj nijedna.

Na sastanku između gradonačelnice Sotirovski i predstavnika 5 niških opština usaglašeno je da sve što osmisle opštine bude u dogovoru sa Gradom.

U načelu dogovorili smo se da sve što formiraju gradske opštine pre svega dogovore sa gradom, sa našim urbanistom, gde će šta da se postavi, šta se planira, koji su to projekti. I da se naredne godine planiraju kroz budžet - kaže gradonačelnica.

sotirovski-opstine2-foto-gradnis foto: zvanični sajt Grada NišaIstakla je i da mora da postoji jednak odnos Grada prema svim opštinama.

Nećemo više da dozvoljavamo da pojedine opštine imaju primat kada su određene ulice u pitanju, na jednoj opštini se dešava da se asfaltira jedna ulica dvaput, a na drugoj opštini nijedna. Raspoređivaćemo posao i novac - rekla je ona.

Najavljeno je i da će se Grad zajednički sa niškim opštinama obraćati ministarstvima i fondovima kada je reč o prekograničnoj saradnji.

Sa putevima Srbije i Ministarstvom građevine moramo da rešimo problem sa izlaskom na Koridor 10. Ako Niška Banja u budućem periodu ne dobije izlaz sa Koridora, to će biti veliki minus za Banju, jer građani koji dolaze u Banju moraju da prođu kroz Niš. Naš možda preabiciozni plan u ovom trenutku je da povežemo Gadžin Han i Niš, upravo Suvu planinu i njihove staze sa našim stazama - rekla je Sotirovski.

Gradonačelnica je građanima savetovala da bi trebalo prvo da se obrate predsednicima gradskih opština, pa tek onda njoj, kao i da od nadležnih u opštinama očekuje da probleme rešavaju u što kraćem roku.

Predsednik Opštine Crveni Krst Miroslav Milutinović rekao je da je problem koji najviše muči ovu opštinu to što od 23 sela njih 19 nemaju kanalizaciju, 8 sela kubure sa vodom, a problema ima i u preko 82 ulice.

Danas smo se konkretno dogovorili kako da rešimo ovaj problem, jer postoji program 2020. - 2025. da se urede sva naselja koja postoje u Srbiji do 2025. godine. Već od ponedeljka krećemo sa konkretnim prioritetima naše opštine - rekao je Milutinović.

Ovakvih sastanaka sa predstavnicima gradskih opština biće, prema rečima gradonačelnice, bar jednom mesečno.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Slaviša

    14:19 // 28. 9. 2020.

    Po prvim postupcima rekao bih da će gradonačelnica odsečno i bez dodvoravanja rešavati probleme u gradu i to mi je drago, ne može se svima ugoditi. A ja bih je zamolio da se već jednom ali zaista onako kako treba da se reši skretanje preko pruge kao i ulica Marina Držića, verujem da je prolazila tim delom grada koji je užasan naročito u vreme kiša.

  • MileDomile

    16:07 // 11. 9. 2020.

    Posao i novac već raspoređujete godinama, šta je sledeće?

  • Dragan

    11:22 // 11. 9. 2020.

    Ako je tako opstine ne treba ni da postoje :(

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Na blokadi desetoro, na roštilju deset hiljada.

Bata Raka iz Niš čitalac

Tekst: Umesto uranka i roštilja, radnici u Kuršumliji pozivaju na blokadu puta

Pronađite nas na: