Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:30, 24. 8. 2023.

| Društvo

Gradonačelnica i Savet za bezbednost: Prekršaje u Knjaževačkoj najviše prave pešaci

Autor:Tamara TodorovićIzvor:Južne vesti
skupstina, sotirovski
Gradonačelnica najavila rešenja; foto: S. V.

Dodatna svetlosna signalizacija na sva četiri rizična pešačka prelaza u Knjaževačkoj ulici, kao i dodatni radari, neki su od predloga koje je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, razmatrala sa svojim saradnicima i nadležnima za bezbednost u saobraćaju. Kada će predlozi biti realizovani nije precizirano, ali ističe da je najveći broj prekršaja počinjen od strane pešaka.

Ovo saopštenje usledilo je nakon protesta, niza apela zabrinutih građana, ali i dela opozicije koja će u petak, tokom protestne šetnje blokirati ulicu u kojoj je jula meseca nastradao još jedan pešak.

Kako je Sotirovski navela, na sednici Saveta za bezbednost saobraćaja razmotrili su sva rešenja za povećanje bezbednosti učesnika u saobraćaju u vrlo prometnoj Knjaževačkoj ulici, a da je u pojačanoj kontroli nadležnih utvrđeno je da su najveći broj prekršaja od početka godine ipak pravili pešaci.

Predlog je da 4 rizična pešačka prelaza budu svetlosnom signalizacijom dodatno obeležena. Uz postojeće, biće instalirano nekoliko dual radara za merenje brzine i beleženje saobraćajnih prekršaja - navela je Sotirovski na Fejsbuku.

Dugoročnije rešenje koje je najavila za narednu godinu za Knjaževačku ulicu razradiće Zavod za urbanizam, a ono će podrazumevati uvođenje biciklističke staze i verovatno razdelnih ostrva na kojima bi trebalo da bude izmešteno ulično osvetljenje, što je i ranije najavila.

Ona nije navela kada će predlozi biti realizovani, a dok do toga ne dođe, građani će sutra tokom protesta "Srbija protiv nasilja" ponovo blokirati saobraćaj.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Drena

    16:33 // 25. 8. 2023.

    Knjaževačka pre 3 dana .. stao sam kolima na trafici na 2 min da kupim sok.. Stvorila se policija sa 2 auta.. Rotacije .. svetla.. kazna 5000. pljačka

    • Šipak

      21:37 // 27. 8. 2023.

      @Drena - 100 budala po 2 minuta i eto ti haosa u saobraćaju. Bravo za policiju, ali su te trebali ošišati sa jedno 20-es iljadarki.

  • Jovan nikolic

    13:52 // 25. 8. 2023.

    Će legamo li večeras na pešački kod iliju birčanina će si bude dosadno veceras i taman će sej završi onoj porodično blago

  • Nesko Antic

    13:50 // 25. 8. 2023.

    Lepa zena ali odvratna zbog svog ponašanja.

    • Auttrikter

      21:29 // 25. 8. 2023.

      Ako si zenjen, pazi sta pises? A, sto se lepote tice, o ukusima ne vredi raspravljati !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

I? Kvo ce bidne u četvrtak iznad Univerzitet? Beli dim ili crni dim?

Qgo čitalac

Tekst: O rektoru iza zatvorenih vrata - Jovan Stepanović dobio najviše glasova Senata

Pronađite nas na: