Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:53, 17. 11. 2021.

| Društvo

Gradonačelnica kaže izabran konzorcijum koji će graditi akva-park, zvaničnih podataka o tome još nema

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
akva park
2023. možda već bude kupanja u novom akva-parku; foto: pixabay-mrkt

Na Portalu javnih nabavki još nema informacije o izabranom izvođaču radova na izgradnji akva-parka u Nišu, ali je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski rekla da je on izabran i da je reč o konzorcijumu firmi koje nisu iz najvećeg grada juga Srbije. Prema njenim rečima, kamen temeljac se očekuje na proleće, završetak radova 2023. godine, a ukupna cena je 1,7 milijardi dinara.

Radovi na izgradnji akva-parka bi, kako je rekla Sotirovski, mogli da krenu već do kraja godine, iako javnosti još nije dostupna ni odluka o izboru izvođača radova, niti eventualno potpisani ugovor.

Tender je trajao do 4. novembra, ponude su otvorene, a u zvaničnim bazama nema informacija ko je posao dobio.

Gradonačelnica ipak kaže da je reč o konzorcijumu i da Nišlije mogu da se konačnu nadaju početku izgradnje akva-parka.

To je konzorcijum izvođača radova i to je nešto što smo čekali svi zajedno više od 30 godina. Vi znate da je Lozni kalem opremljen i da nam je ministartsvo privrede pomoglo da ga opremimo. Važno je da taj sadržaj grad Niš sa 300.000 stanovnika, sa takvom turističkom ponudom, sa brojem stranaca koji dolaze, da je neophodan. Imaće zatvoreni i otvoreni deo. Mislim da ćemo stati u red onih gradova koji akva-park imaju - rekla je Sotirovski.

Ko je sve u konzorcijumu i odakle dolaze te firme i dalje je nepoznanica, jer na pozive i poruke novinara nisu odgovarali ni u Kancelariji za loklani ekonomski razvoj koja je vodila čitav projekat.

Gradonačelnica, sa druge strane, već najavljuje početak radova.

Mislim da će do kraja godine sa njima biti potpisan ugovor i da će pripremni zemljani radovi početi. Jer bi trebalo, kako kažu stručnjaci, zbog nivelacije da se nanese velika količina zemlje. Kamen temeljac planiran je za proleće, a rok za izgradnju je 3 godine. Dakle, do 2023. godine bismo mogli da imamo kompletiran akva-park s tim što smo mi insistirali da se prvo radi zatvoreni deo i da se on pusti u funkciju, a da se onda radi otvoreni deo - rekla je gradonačelnica.

Ukupna investicija vredna je, kako kaže, 1,7 milijardi dinara, a najavljuje i da će grad naredne godine podići kredit kako bi se platila izgradnja akva-parka.

I tokom izgradnje, a i posle, kako je rekla, posao mogu da očekuju niške firme, ali i ljudi iz Niša i to sa različitim zanimanjima.

Podsetimo, o izgradnji akva-parka ozbiljnije je počelo da se priča pre 10 godina iako kao ideja postoji skoro poslednje 3 decenije.

2010. godine je zemljište na Loznom kalemu od Grada kupio Italnis da bi na tom prostoru bio izgrađen akva-park. Početkom 2013. godine Italnis je odustao od investiije, a Nišu vraćena ta parcela.

Potom je 2016. memorandum potpisan sa crnogorskom firmom i to nekoliko dana pre lokalnih izbora. Kasnije, kada je Grad raspisao javni poziv niko, pa ni ta firma, nije se javila i pokazala interesovanje da gradi.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Lopovska banda

    10:30 // 18. 11. 2021.

    Sta je vama? Kad su rekli nece graditi svi kukamo, kad se gradi ni to ne valja... Treba grad i banja da dobiju neku atrakciju. Daj boze da bude tako, a ne samo jos jedna njihova laz kao i uvek kad su izbori. Pa ako svi izadjemo na izbore i izgube, onda lepo provera - sta se petljalo muvalo i da ODGOVARAJU za sve i da se dugo druze sa zatvorenicima. Ovo je NAS grad i drzava!

  • AntiPA

    08:19 // 18. 11. 2021.

    Sptirovska u jednoj izjavi uspe da kaze 100 kontadiktornih stvari! Kako zna da ce niške firme raditi ako tender nije gotov? Kako to tvrdi kada najverovatnije nijedan konzorcijum nece biti da je niški? Da li je već van tendera dogovoreno ko ce da pobedi, pa je od te beogradske firme trazeno da angazuje niške radnike? Ako jeste, onda je priznala korupciju. I na kraju - zasto Grad gradi za privatnika

  • Kraul, pa prsno

    02:43 // 18. 11. 2021.

    Plivamo kroz mokro trulo lišće po trotoarima prekoputa Vojne bolnice. napreDNO

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: