Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:57, 22. 12. 2022.

| Društvo

Gradonačelnica kritikovala pa "Mediana" i noću odvozi smeće

Autor:J. StojanovićIzvor:Južne vesti
JKP Mediana noćna smena3; foto: Grad Niš
Prvi put u istoriji Mediana radi i noću; foto: Grad Niš

Da je Niš prljav grad česta je pritužba građana, ali tek kada je takve kritike javno uputila gradonačelnica Dragana Sotirovski - JKP Mediana je uvela treću smenu pa će prvi put u svojoj istoriji odvoziti smeće i noću. Nadležni očekuju da će se rezultati noćne smene videti tek za par meseci, ali veruju da će Niš biti čistiji i uredniji.

JKP Mediana noćna smena4; foto: Grad Niš Prvi put u istoriji Mediana radi i noću; foto: Grad Niš Gradonačelnica Dragana Sotirovski je pre par nedelja kritikovala rad JKP Mediana, jer smatra da ne čiste adekvatno Niš. Čudila se i kako to da ovo preduzeće nema treću smenu.

Nakon njenih kritika, usledila je i reakcija - Mediana je prvi put u svojoj istoriji uvela treću smenu i to za odvoženje smeća.

Sotirovski je obišla njihov monitoring centar odakle prate situaciju na terenu, kao i ekipe koje su bile na ulicama pre dve noći. JKP Mediana noćna smena2; foto: Grad Niš Prvi put u istoriji Mediana radi i noću; foto: Grad Niš

Bilo je kritika u vezi sa javnom higijenom u gradu, naši ljudi kažu da nam je grad prljav i zbog toga je u JKP Mediana uvedena i treća smena, što do sada nije bio slučaj. Verujemo da će sada, kada se kontejneri prazne i tokom noći, ne samo danju, kada je teže zbog gužve u saobraćaju, grad biti čistiji i da će se rezultati videti za najviše tri do četiri meseca - rekla je gradonačelnica.

Da li će zbog noćne smene Niš biti čistiji, kaže da će proceniti građani, ali ona veruje da će grad biti lepši, čistiji i uredniji.

Što je posebno važno tokom predstojećih praznika kada očekujemo veliki broj turista i kada treba da pošaljemo lepšu sliku o našem gradu - dodala je gradonačelnica.

U prvoj noćnoj smeni na terenu je bilo 7 ekipa Mediane, a direktor Ivan Mihajlović je rekao da su počeli sa centrom grada, ali da je plan da kamioni smećari budu i u čitavom gradu. JKP Mediana noćna smena1; foto: Grad Niš Prvi put u istoriji Mediana radi i noću; foto: Grad Niš

To će povećati efikasnost u našem radu i ujedno će naše građane ujutru dočekati čistiji grad - naveo je Mihajlović.

Dodao je i da će ubuduće tokom dana biti manje kamiona u centru grada, ali da noću svakako neće moći da ulaze u dvorišta ljudima kako bi ispraznili kante u domaćinstvima. Problem su im i neke ulice gde ima nepropisno parkiranih automobila i zbog kojih kamioni ne mogu da prođu, a kažu da su prvih 20 takvih lokacija poslali Parking servisu da postave stubiće kako bi rešili taj problem.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Azamat

    21:53 // 25. 12. 2022.

    Piše se "Medijana", sa J. Koliko ste nepismeni to je tužno.

  • Sećam se

    23:30 // 24. 12. 2022.

    Grad je jedino bio čist kada je bila epidemija žutice. Pa da sačekamo...

  • Konan

    23:27 // 24. 12. 2022.

    Grad bi bio čistiji kad bi ona izmišljena policija počela da radi svoj posao a ne da kažnjava babe sa cvećem i pregledava karte po autobusi. Odlazi zlo iz našeg grada !!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: