Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:20, 16. 12. 2021.

| Društvo

Gradonačelnica misli da je odborniku SNS koji je protiv budžeta neko pisao govor, on kaže sam je svojim prstima

Autor:A. StankovIzvor:Južne vesti
sotirovski
Sotirovski za govornicom posumnjala u autorstvo; foto: T. T.

Odbornik SNS Dragan Svetozarević rekao je da neće glasati za predloženi budžet Niša za 2022. jer su previđena mala ulaganja u sport, a gradonačelnica Dragana Sotirovski da ga razume kao sportistu. Ipak, sumnja da je čitao svoj tekst za govornicom i smatra da bi kao odbornik SNS trebalo da podrži predlog izvršne vlasti.

Velika polemika vodila se na sednici niške Skupštine oko ulaganja u sport i novcu koji je u budžetu za narednu godinu planiran za tu oblast.

Gradonačelnica je rekla da je o tome slušala 3 sata, a u međuvremenu je i Svetozarević, inače trener Odbojkaškog kluba Niš, pročitao svoj govor i rekao da neće da glasa.

Ipak, Sotirovski sumnja da su to njegove reči.

Ja potpuno razumem gospodina Svetozarevića pošto je sportista. Žao mi je samo što neće da glasa za budžet jer je on ipak na listi SNS. Naravno, kod nas ne postoji jednoumlje i svako može da kaže i da izađe za govornicu, ali žao mi je samo što je čitao tekst verovatno ne njegov. Ne njegov, nego onih koji ovih dana pišu… prepoznajem rukopise sportskih novinara. Toga mi je žao, ali podržavam ono što će gospodin Svetozarević kao vrstan odbojkaš da uradi - rekla je Sotirovski.

Svetozarević je ove tvrdnje gradonačelnice demantovao uz konstataciju da je tekst pisao sam i svojim prstima.

svetozarevic Odbornik Svetozarević rekao da je sam pisao tekst; foto: T. T.Tekst je moj. Kucan mojim prstima na mom kompjuteru. Posle toga odštampan, u jednom dahu otkucan emotivno. Uveče malo dorađen, a ponovo odštampan, apsolutno moj - rekao je Svetozarević.

Podestio je da je smanjenje budžeta za sport napravilo veliku pometnju, ali da je svaki dinar od Grada dobrodošao, ali da ako već treba da se smanjuje da se ne prepolovi, nego da budu manja umanjenja.


Krstić i Sotirovska išli na picu, pa “zaratili” sa govornice

U kasnijim svojim izlaganjima gradonačelnica Sotirovski je rekla i da je odbornik Ruske stranke i predsednik Vaterpolo kluba Nais Milan Krstić organizaovao protest u danu kada je predsednik Aleksandar Vučić bio u Nišu, kao i da je pozivao neke druge sportiste da mu se pridruže.

Gospodin Krstić predsednika Vučića mnogo nešto spominje, pa još kaže da ga mi ne slušamo, trebalo je vi da ga slušate možda biste ostali i dalje da budete predsednik Opštine Medijana, a nas ostavite na miru da sa našim predsednikom države i stranke razgovaramo i pregovaramo - rekla je Sotirovski.

Krstić je sa druge strane rekao da nema nikakvog ličnog rata između njega i gradonačelnice i podsetio da su jednom užinali zajedno.

Jeste, jeli smo picu i pre neki dan sam bio 2 sata u Gradskoj kući, a to ne znači… Setite se, jeli smo picu. Bilo je više ljudi, bio je i Uroš Radulović. Ali nam se mišljenja ne slažu uvek i nemamo lični rat - rekao je Krstić.


Stranačko prekoravanje na sednici gradske Skupštine

Odbornika SNS Dragana Đorđevića, aktuelnog direktora niške “Pošte” najviše je pogodila odluka Svetozarevića da ne podrži budžet, pa je zato podsetio kako su se pravile odborničke liste u Opštinskom odboru SNS u Medijani. djordjevic Đorđević podsetio na stranačke dogovore; foto: lična arhiva

Vi ste peti, šesti bili na listi. Trebalo bi da budete jedan od najaktivnijih. Tamo, juna kad je bilo, dvadesetak dana pre izbora na Opštinskom odboru Medijana pošto je bio… Zvezdan poverenik u to vreme, tada sam rekao imaćemo problema sa kvorumom na ovakav način kako se biraju odbornici. Verovatno vas niko nije pitao da kažete da nećete moži da dolazite ni na 10% sednica i tako dalje… - rekao je Đorđević.

Na ovaj stranački izlet za skupštinskom govornicom reagovao je bivši poverenik SNS, šef odborničke grupe Zvezdan Milovanović koji je Đorđevića podsetio gde se nalazi.

Nisam mislio da se javljam jer nisam učestvovao u kreiranju budžeta, ali ovo je samo replika i da upozorim gospodina Đorđevića da je ovo Skupština grada NIša. Nije sednica ni gradskog ni opštinskog odbora SNS. Stranačke stvari se tamo pričaju, ovo je Skupština - rekao je Milovanović.

Sam odbornik Svetozarević morao je još jednom da se brani od svojih stranačkih saboraca, pa je tako rekao da je bio na 15 od 18 održanih sednica u ovom sazivu.

Podsetimo, odbornici diskutuju o planu budžeta Niša za 2022. godinu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • VAR tehnolog

    07:13 // 18. 12. 2021.

    Znate li koliko me zabole za Svetozarevica, Sotirovku, toga Djordjevica, Zvezdana i ostale ? Sve je to sekta, a njeni clanovi gledaju svoj dzep, sto vise privilegija da maznu, sto vise da se okoriste, zaposle, jer mandat brzo prodje... Nikada u Srbiji, pogotovo u Nisu, ovi nece biti u sluzbi gradjana, vec ce se bahatiti, pretiti i bice im sve malo !

  • Dragiša Popadić

    23:10 // 17. 12. 2021.

    Dragana Sotirovski kaže da ne vlada jednoumlje pa u sledećoj rečenici demantova samu sebe i popljuva svog stranačkog kolegu! Sotirovski ništa ne radi za grad, čak je i od predsednika države dobila ribanje sad kad je bio u Nišu! Dragan Đorđević nešto komentariše, kojeg je SNS izvadio iz zatvora! Ko je sve na bremenu naroda dobro smo i živi!

  • g.HRANE

    16:18 // 17. 12. 2021.

    Zato guska nikad nista ne komentarise,retko kada izadje da nesto kaze za govornicom.
    Samo si ćuti,a ovamo i on ženče iz Pasjaču samo ogovaraju i prete.
    A to što za nerad primaju ukupno 800000din,,
    Zaposlio sve sestre od žene mu i braću njenu.Svi iz Pasjaču zapošljeni i sa diplomama a i bez diplome.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: