Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:40, 9. 2. 2022.

| Društvo

Gradonačelnica najavila trg na prostoru Cvetne pijace, kaže da su prodavci sada u boljim uslovima

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
cvetna pijaca tt
Umesto pijace trg i pogled na Beogradsku kapiju; foto: T. T.

Nakon što je počelo uklanjanje tezgi sa Cvetne pijace, zbog čega su se pojedini prodavci zabrinuli, jer se nisu snašli i nemaju gde, gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski se pohvalila da sada posluju u boljim uslovima i da će na tom mestu biti novi trg sa pogledom na Beogradsku kapiju.

Zbog toga što nije zvanično ni blagovremeno najavljen datum preseljenja Cvetne pijace, pojedini prodavci nisu uspeli na vreme da nađu odgovarajuće mesto gde će prodavati svoje proizvode, a oni koji su uspeli da zakupe tezgu na Zelenoj pijaci kažu da sada plaćaju 5.000 dinara više.

Ipak, gradonačelnica kaže da su tri delegacije prodavaca dolazile na razgovor i da su svi bili saglasni da se isele sa Cvetne pijace, a da manipulacije mnogih, ne precizirajući kojih i koje, nisu tačne.

Njima je omugućen novi prostor u zatvorenom delu Zelene pijace, gde su oni izrazili želju, oni će raditi u boljim uslovima, jer je ta pijaca zatvorena. Dakle manipulacije sa kojima mnogi ovih dana barataju jednostavno nisu tačne i nema onoga ko je došao, a da nije otišao zadovoljan, što iz Gradske kuće što iz Tržnice - rekla je Sotirovski.

Kako je istakla na tom prostoru Nišlije će dobiti jedan lep trg, za koji će aplicirati kod Ministarstva turizma, kao i da će se u narednom periodu razgovarati o statusu “Rovčeta”, gde se planira nov sadržaj za sportiste.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Pavlović milomir

    07:40 // 12. 2. 2022.

    Sa 4 kamijona mlevenog asfalta rešite problem rupa na keju 29.decembar kod bugarske nov.agencije.

  • Мина

    19:03 // 11. 2. 2022.

    Tреба бити оштар,ако хоћемо од Ниша да направимо урбанистички скоцкан град.То ругло од Зелене пијаце, Цветне ,пластичних папуча по огради, сунђера и џогера10 у један, гаћа и кичераја, треба да смета свима.Људима, који овде зарађују хлеб, понудити други простор.Париз не би био овакав, да архитекта барон Осман није порушио читава насеља и улице и дозволио граду да дише.Подржавам идеју, ма чија да је

  • Nik

    13:30 // 11. 2. 2022.

    Secam se kada sam imao cast da provedem kroz Nis deciji orkestar iz Pariza i kada su mi u posetu dolazili klubovi sa kojima saradjujem. Ona cvetna pijaca je stvarno ruglo koliko god ne zelite da priznate iz ko zna kojih razloga... Ono je katastrofa

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: