Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:00, 5. 12. 2022.

| Društvo

Gradonačelnica nezadovoljna radom javno-komunalnih preduzeća, najavila i smene u jednoj Upravi

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
dragana sotirovski, foto kss
Nezadovoljna radom javno komunalnih preduzeća; foto: Košarkaški savez Srbije

Gradonačelnica Niša kritikovala je rad JKP Mediana koje, prema njenom stavu, neadekvatno čisti Niš. Pored direktora Mediane Ivana Mihajlovića, dotakla se i Gorana Milosavljevića koji je na čelu JKP Naissus, preduzeća za koje Sotirovski ističe da nije opravdalo skoro 300 miliona dinara, dobijenih od Grada. Nezadovoljna je i ljudima iz Uprave za građevinarstvo gde je najavila smene.

U intervjuu televiziji Belami, gradonačelnica Niša kritikovala je "svoje" direktore i njihovo upravljanje.

Nove direktore u v. d. statusu sredinom prošle godine dobila su dva niška javno komunalna preduzeća Mediana i Naissus. Ove odluke izazvale su brojne spekulacije da se radi o "čišćenju" kadrova prethodne garniture iste vladajuće stranke, a sam predsednik parlamenta Boban Džunić, rekao je tada da gradonačelnica Dragana Sotirovski ima pravo da bira svoj tim.
Ipak, deo tima nije opravdao njena očekivanja, pa su se upravo novi direktori našli na meti njenih kritika. dragana sotirovski, ivan mihajlovic, reciklazni centar, foto np Gradonačelnica nezadovoljna JKP "Mediana"; foto: N. P.

Sotirovski je istakla da je svesna da čištoća u gradu nije na zavidnom nivou, ali i da nažalost još nije u stanju da takvo stanje promeni.

Izuzetno sam nezadovoljna radom javno komunalnog preduzeća Mediana i stalno sam na telefonu sa direktorom preduzeća. To je jedan jako veliki sistem i ja ne opravdavam njega kao direktora, iz razloga što kada se organizuju akcije da ljudi izađu i očiste, onda se vidi rezultat, s jedne strane je opravdanje jer razumem da on nema sa čim da radi, nedostaju mašine i ljudstvo, ali ne razumem javno komunalno preduzeće koje ne može da opere ulice - ističe Sotirovski.

Ona je u svom izlaganju rekla da na njene primedbe dobija različite izgovore v. d. direktora Ivana Mihajlovića zašto se grad ne održava na adekvatan način.

Ja lepo pitam kako ne možete da operete ulice, kaže nemamo šmrkove. Nemate šmrkove? Pa kupite cisterne, pa perite ulice. Oni kažu zaustavljaju saobraćaj, kada kažem perite noću, kaže nemamo treću smenu. Pa kako nemate treću smenu? Zašto su vam kontejneri puni? - objasnila je Sotirovski.

Gradonačelnica se dotakla i održavanja grobalja u gradu i rekla da je insistirala od Mediane da čisti redovno i na dan zadušnice. goran mihajlović Kritike i na račun Milosavljevića; foto: JV

Još veće kritike stigle su na račun v.d. direktora JKP Naissus Gorana Milosavljevića, koji je na tu poziciju došao kao master istoričar, a u međuvremenu je postao i doktor filoloških nauka, a čije je postavljenje iza koga stoji, gradonačelnica komentarisala kao dobar izbor.

Sada kaže da je razočarana tim preduzećem i da radnicima kasne plate po šest dana.

Mi smo im u ovoj godini dali 88 miliona dinara za uređenje, odnosno izradu vodovodno kanalizacione mreže na pojedinim ulicama u gradu, plus 200 miliona za vezni cevovod Medijane, oni do danas ta sredstva nisu opravdali. Šest dana kasni plata u preduzeću koje je bilo tako uspešno. 309 miliona dinara kredita i ponovo zahtev za kredit, pa o čemu se tu radi - upitala je gradonačelnica.

O čemu se radi nije jasno ni građanima koji se redovno žale na komunalne probleme, a takvo poslovanje, ističe, može da reši samo "lepo" ili "ružno", odnosno smenom odgovornih koju je najavila u gradskoj Upravi za građevinarstvo, ali nije precizirala o kome je konkretno radi.

Ako vi imate jedno gradilište za koje svi mi znamo da postoji, vidimo ga i saznate sasvim slučajno da gradilište nema dozvolu, ima podnet zahtev za lokacijske uslove, a gospodin ne da je počeo da gradi, nego je maltene postavio temelj i izašao iz zemlje bez dozvole, onda jedino možete da te ljude sklonite sa tih pozicija i da stalno tako menjate da biste našli prave - poručila je gradonačelnica.

Da li će se smene dogoditi i na pozicijama direktora u javnim preduzećima čiji rad je kritikovala, nije rekla, ali je u više navrata napomenula da radI na rešavanju problema. Šta o svim ovim navodima misle rukovodioci preduzeća, redakcija Južnih vesti nije uspela da sazna, jer direktori nisu odgovorili na pozive novinarke do objavljivanja ovog teksta.

Tekst je dopunjen nakon što je v. d. direktora "Naissusa" Goran Milosavljević saopštio da je u međuvremenu doktorirao.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Aman

    16:46 // 7. 12. 2022.

    Ama pitaste li Gradonacelnicu jel se odmorila na Maldivima, a njen muž u Kataru na sv.prvenstvu, mene to muči, lepo li je bilo?

  • Auttrikter

    21:27 // 6. 12. 2022.

    Citam ovde izjave i pojedinih zaposlenih u Medijani i Vodovodu !
    Javna je tajna, da imate, zajedno, oko 20 sindikata i da njihova rukovodstva gledaju samo sebe ! Akcije, razgovori, dogovori, protesti- nista, vazno da se oni ogrebu ,zaposle decu, dobiju bolja radna mesta i vecu platu ! Da, ne valjaju rukovodstva, ovi su jos gori, jer se svim direktorima uvlace !

    • nezavistan

      17:35 // 8. 12. 2022.

      Zaposlili sindikalci svoju decu svi do jednog i sad ne smeju da zucnu. Igraju kako im se svira...

  • Pobednik

    12:40 // 6. 12. 2022.

    "Tekst je dopunjen nakon što je v. d. direktora Naissusa Goran Milosavljević saopštio da je u međuvremenu doktorirao."

    Pa ovaj Goran je pobedio. Boli njega ... ko šta kaže, on u radno vreme "završava" sebi diplome, to mu je bitno. A građani, vodovod, javni interes, gradonačelnica, ... ma to nema veze ... HAHAHAHAHA

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: