Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:31, 20. 5. 2021.

| Društvo

Gradonačelnica o Trgu u Nišu: Posle 1. juna nema više empatije za izvođače

Autor:U. K.Izvor:Južne vesti
trg
Radovi još traju; foto: JV/U. K.

Dok građani komentarišu da je nemoguće ne uočiti padove i neravnine, naročito u delu oko nove fontane na Trgu kralja Milana, gradonačelnica uverava Nišlije da će radovi na Trgu uskoro biti završeni i da će izvođači biti prinuđeni da plate penale ukoliko prekorače zadati rok. Rok, je, kaže 1. jun.

Do kraja meseca ističu novi ugovorom dogovoreni rokovi za završetak radova na Trgu, a Sotirovski kaže da nije sigurno hoće li biti završeni.

I sami možete da vidite da su radovi ubrzani. Ja ne bih u ovom trenutku da licitiram da li će to biti završeno do 1. juna ili ne, ali ono što izvođač radova zna je šta ga čeka posle 1. juna i mi od toga odustati nećemo. Može da se desi da ćemo posle 1. juna prvo krenuti sa kaznenim poenima koje imamo po zakonu, a onda da pustimo bankarsku garanciju – naglasila je Sotirovski.

Pored radova na rekonstrukciji gradskog Trga, očekuje se i završetak radova na Tvrđavskom mostu za čije je renovinaranje krajem prošle godine plaćeno dodatnih 60 miliona dinara. Međutim, ni godinu dana od početka radova kraj se ne nazire, a gradonačelnica objašnjava da je sve spremno za finalne radove.

Ono što sa sigurnošću mogu da vam kažem to je da most ne može da se završi dok se ne završi Trg. Kada se završi Trg preći će na most, ograda je stigla. Ograda po našem dogovoru neće biti montirana zato što je staklena dok se ne završi samo popločavanje da ne bi bilo oštećenja i onda da konačno pustimo i Trg i most i fontanu u rad i da se posao preseli na neku drugu stranu jer ovo zaista predugo traje – rekla je u izjavi za medije gradonačelnica Niša.

Sotirovski dalje objašnjava da su sve ugovore sa lazarevačkom firmom Bauwesen potpisali njeni prethodnici te da je za nju ovo zatečeno stanje i problem koji nastoji da reši.

Moji prethodnici su potpisivali ugovor i dogovarali i negde je red da se zbog odnosa i reda prema ljudima koji su bili u vlasti pre našeg mandata da mi to ispoštujemo i dovršimo do kraja. Da je ova garnitura potpisivala ugovore i dogovarala ja mislim da bi to sada drugačije izgledalo. Lično ja ne bih dozvolila da se ovoliko razvlači koliko god da je neko u pravu ili nije – objašnjava Sotirovski.

Jedino potencijalno opravdanje za prolongiranje radova gradonačelnica vidi u situaciji sa koronom u poslednjih godinu dana koja je otežala transport materijala. Dodaje i da posle 1. juna neće uvažiti nikakva dalja opravdanja prema izvođačima radova.

Ono što jeste opravdanje u ovom trenutu to je da je zbog korone dostava materijala bila mnogo teža iz Italije do Mostara i od Mostara do Niša. Mi smo to uzeli kao jednu vrstu opravdanja i zato onda kada smo izjavili i rekli da želimo da pustimo bankarsku garanciju to jeste bilo opravdanje i dali smo još jednu šansu i mogućnost da završe u nekakvom razumnom roku mada to više nije ni razuman rok zato što se mnogo meseci produžilo, ali posle prvog juna nikakve vrste empatije prema izvođačima radova neće biti – završava ovim komentar o rekonstrukciji.

Dok kompletna rekonstrukcija ne bude završena, za neke Nišlije pitanje nisu samo rokovi, već i način ili kvalitet izvedenih radova.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • TuRb●BOT

    15:49 // 21. 5. 2021.

    Slika iznad naslova, haha, pa i tu se vidi da je sve u talasima uradjeno.Niste znali jedne obicne ploce da namestite, a upravljate gradom...

    • Des - pot

      17:40 // 21. 5. 2021.

      U sklopu projekta, kišnica koja će se skupljati u uvalama, dočaraće talase kao turističku atrakciju oko fontane,pogotovu na noćnoj rfleksiji svetosti.

  • @Mitar SNS

    15:46 // 21. 5. 2021.

    za...
    ...kobaju !

  • Profesor

    13:30 // 21. 5. 2021.

    Ovo je cirkus i u svakoj normalnoj državi neko bi snosio odgovornost za ovo maltretiranje gradjana.Gradonačelnoca totalno nedorasla funkciji.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: