Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:15, 26. 10. 2022.

| Društvo

Gradonačelnica o parkovima: radiće se bulevarski, onaj kod “Delte” pri kraju, a tu će biti i velika novogodišnja jelka

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
park delta
Uskoro gotov?; Foto: JV

Park kod Delta planeta će ovih dana dobiti mobilijar, građani će moći da šetaju, a za praznike dobiće i veliku novogodišnju jelku, najavila je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski. Dodala je da će i park Svetog Save na Bulevaru Nemanjića biti sređen, ali nije precizirala kada.

Za par dana stiže mobilijar u parku kod Delta planeta pa će parkovska ograda biti uklonjena i građani će napokon moći da šetaju ovde. Gradonačelnica kaže da će park u potpunosti biti spreman na proleće a tokom prazničnih u planu je postavljanje velike novogodišnje jelke. Ona dodaje da Grad ne odustaje od fontane na kružnom toku.

Ideja i nalog je da svi kružni tokovi imaju vodu i struju jer nikad se ne zna kakva će ideja da dođe od naših sugrađana i od ljudi koji se bave umetnošću i arhitekturom - rekla je Sotirovski.

Park kod Suda je završen, radovi u parku kod Pravnog fakulteta su pri kraju a Čairski park se radi po fazama. Svetosavski park je poprilično ruiniran, rekviziti za igranje su u lošem stanju a Sotirovski kaže da se parkovi sređuju jedan po jedan i da će i on doći na red.

On će se raditi ali da li ćemo prvo raditi staze ili zelene površine to ćemo videti - kaže gradonačelnica.

U Gradskoj opštini Palilula jutros je počela akcija uređenja međublokovskog prostora kod Gimnazije “Svetozar Marković” a Sotirovski kaže da im je važno uređenje stambenih kvartova i da će nastaviti sa akcijom.

Za 2023. godinu u planu je sređivanje izletišta u okolini grada a jedno od njih su Bojanine vode za šta je gradonačenica najavila rekonstrukciju puta i igrališta i najavila nove letnje i zimske sadržaje. Osim toga, ideja za narednu godinu je i uređenje keja.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Solomon

    21:51 // 27. 10. 2022.

    Kada će biti izgrađen kružni tok ( bez fontane i muzike), na kraju Somborskog bulevara prema naselju Čalije kod Liona 3. Ono ne liči na raskrsnicu nego na ruglo i smetlište.

    • Flamingo

      09:09 // 30. 10. 2022.

      U pravu ste;tu do auto placa parkiraju autobuse pa šoder sipali na kolovoz da se lakše penju preko ivičnjaka a odmah pored ulični slivnik i sva zemlja i pesak idu tu.Posle kažu kriva je kiša jer mnogo padne u kratkom vremenu i kanalizacija ne može da primi vodu.Teško im bilo da produže Somborski po širini do Čalija imalo je mesta,sve cik-cak ide bulevar loše planiranje ulice veliko neznanje!..

  • Gaga

    21:03 // 27. 10. 2022.

    Konjske zaprege...krda konja slobodno lutaju gradom...za ogradu autob.stanice vezano magarce...kao u Bangladesu! Jesmo li u Srbiji Ili

  • Robin Hud

    11:43 // 27. 10. 2022.

    Kada cete udenuti u plan gradnju kafica na obodu parkica, steta da parkic nema kafica kao park S.Sava

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: