Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:57, 11. 1. 2021.

| Društvo

Gradonačelnica od policije zatražila spisak “crnih tačaka” i neophodne opreme za bezbedniji saobraćaj

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
dragana sotirovski, gradonačelnica Niša
Pisala pismo policiji; foto: JV / Vanja Keser

Saobraćajna nesreća u Duvaništu i protest građana podstakli su i rukovodstvo Niša, pa je tako gradonačelnica Dragana Sotirovski zatražila od policije spisak “crnih tačaka” i predloge za sprečavanje nezgoda i nesreća. Zatražila je i spisak potrebne opreme i eventualne lokacije na kojima bi se ona postavila i time pospešila bezbednost u saobraćaju.

Sotirovski se Policijskoj upravi obratila pismom sa ciljem, kako se navodi, dostizanja visokog nivoa bezbednosti saobraćaja što je "u interesu svakog žitelja Grada kao i učesnika u saobraćaju pojedinačno".

Ona je zatražila spisak potrebne opreme i eventualne lokacije na kojima bi se stacionirana oprema postavila, kao i spisak „crnih tačaka“ na gradskim ulicama sa predlogom konkretnih mera za sprečavanje saobraćajnih nezgoda i nesreća - piše na sajtu Grada.

U pismu je napisala i da Grad ispunjava obaveze iz važeće Startegije bezbednosti saobraćaja na putevima grada Niša i Akcionog plana za sprovođenje Startegije bezbednosti saobraćaja, ali i da je spreman da ih, ukoliko je to potrebno, odmah dopuni u skladu sa eventualnim promenama indikatora i prioritetima.

Deo prioriteta je definisan na nedavnom zajedničkom sastanku rukovodstva Grada i načelnika PU Niš, a ukoliko je to potrebno Grad i policija će pokrenuti zajedničke inicijative prema nadležnim republičkim organima - piše na gradskom sajtu.

Podsetimo, 4. januara na Bulevaru Medijana dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj su stradali dvojica Nišlija. “Audi” za čijim volanom je bio 19-godišnji N. S. iz Beograda pokosio je 48-godišnjeg muškarca koji je od povreda preminuo u KC Niš, dok je na licu mesta poginuo 12-godišnji dečak.

Vozač se na saslušanju branio ćutanjem, a ova nesreća izvela je nezadovoljne građane na ulice. Oni su protestovali i spred Uprave Saobraćejne policije u Nišu.

Rezultat svega je smena načelnika Saobraćajne policije bez obrazloženja zbog kojih grešaka se konkretno smenjuje, jer su iz policije do sada tvrdili da je sve uraeno po zakonu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nislija u neverici

    21:02 // 14. 1. 2021.

    U svakoj ulici, imate po vise crnih tačaka, u vidu rupe ili kratera po sred puta.

  • Dragan M.

    19:04 // 13. 1. 2021.

    Dobar fazon, ona njima pismo, a ona stiti Virijevica.
    Malo mazete oci ovom narodu!
    Niste od juce u Nisu pa da ne znate sta fali

  • nesa

    17:10 // 13. 1. 2021.

    sve obelezeno oko hale i stadiona i postavljeni stubovi.jel to sledi naplata parkinga?oko sportskih objekata i najveceg parka za decu.udaljavate nas?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: