Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:58, 30. 11. 2020.

| Društvo

Gradonačelnica potpisala novi aneks ugovora o uređenju niške Tvrđave, detalji nisu objavljeni

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
Tvrđava Niš
Uređenje najavljeno još 2013. godine; foto: JV/PB

U Ministarstvu turizma gradonačelnica Dragana Sotirovski potpisala je aneks ugovora za revitalizaciju niške Tvrđave, kako je saopštila, ali osim da je reč o prvoj fazi uređenja, detalji nisu poznati. Kako je pre nekoliko godina najavljeno - do 2023. godine ovaj simbol Niša trebalo bi da dobije potpuno novi izgled, ali su do sada urađeni samo dekorativni radovi i nekoliko tendera za rekonstrukciju bedema je propalo.

Na zvaničnoj Fejsbuk stranici gradonačelnice Sotirovski objavljeno je da je potpisala aneks ugovora za realizaciju projekta Uređenje i revitalizacija niške Tvrđave, faza 1.

Nisu poznati detalji novog ugovora, a kako piše u objavi, ovaj projekat podrazumeva uređenje istorijskog spomenika u skladu sa opredeljenjem grada da razvija i obogaćuje turističku ponudu kako bi što spremnije dočekao period nakon pandemije kovida. sotirovski Nepoznati detalji ugovora; foto: FB Dragana Sotirovski

Osim Niške tvrđave, grad ubrzano radi na uređenju arheološkog kompleksa "Medijana" za otvaranje uz stalnu dostupnost mozaika za razgledanje - piše u objavi.

Inače, arheološki lokalitet Medijana koji pominje gradonačelnica je zatvoren više od dve godine, a tek je nedavno izabrana firma koja treba da rekonstruiše zgradu Muzeja na nalazištu, što je poslednja faza obnove.

Što se tiče uređenja Tvrđave, projekat je napravljen još 2013. godine i prema tom planu do 2023. bi ovaj simbol Niša trebalo da dobije potpuno novi izgled, ali su do sada urađeni samo dekorativni radovi. Nije završena rekonstrukcija bedema, najavljena kao najvažnija u projektu, jer je nekoliko tendera propalo zato što se javljao samo jedan ponuđač sa previsokom cenom.

Šta piše u aneksu koji je Sotirovski danas potpisala, da li je neki od planova promenjen i da li su rokovi pomereni, novinari su pitali pres službu gradonačelnice i odgovori se očekuju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nishlija

    12:04 // 1. 12. 2020.

    Ja verujem da u "projektu" ima planirana izgradnja gondole, koje su sada u modi

  • Sonja

    21:00 // 30. 11. 2020.

    Ne razumem zasto ljudi imaju potrebu da toliko negativne energije ispoljavaju na drustvenim mrezama ali bas o svemu sto je novo..sto bi trebalo da se uradi u bilo kojoj prici vezano za grad ili drzavu. Da li za vas postoji nesto sto je dobro uradjeno?

  • Razbibriga

    20:38 // 30. 11. 2020.

    Pa, mogao bi neki trzni centar , u okviru zidina ! Normalno, svo drvece poseci, napraviti garazu na sprat ,za parking, a od letnje pozornice, kladionicu!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: