Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:08, 2. 7. 2010.

| Društvo

Gradonačelnik Kuršumlije najavljuje ostavku

Autor:Ljubiša MitićIzvor:Južne vesti
Zoran Vučković

Zoran Vučković (DS) predsednik opštine Kuršumlija, najavljuje ostavku na funkciju predsednika opštine ukoliko opstane trenutna skupštinska većina, osim ako centrala DS ne promeni stav u kome izričito zabranjuje koaliciju na bilo kom nivou sa SRS.

Naime, i pored činjenice da je za novog zamenika predsednika opštine izabran radikal Zoran Lakić, Vučković tvrdi da nema koalicije sa Srpskom radikalnom strankom.

- Zvaničan stav Demokratske stranke je da nema koalicije sa radikalima. Pre zasedanja Skupštine nismo imali nikakve razgovore sa strankama opozicije, jer za svaku novu koaliciju na lokalu zeleno svetlo daje centrala stranke. Odbornici DS i SPS nisu glasali za promenu skupštinske većine, niti za izbor novog zamenika predsednika opštine - kaže Vučković.

On dodaje da u koliko centrala stranke potvrdi stav da ne mogu sa radikalima u vlast, podnosi ostavku, uz konstataciju da je koalicija DS, “Gvozdeni puk” i SPS, odlično funkcionisala.

Inače, Skupština opštine Kuršumlija ima 37 odbornika i do skora su skupštinsku većinu činili DS (6), GG “Gvozdeni puk” (6), GG “ Svi zajedno za Kuršumliju” (5) I SPS-PUPS (3), dok su u opoziciji bili SRS (7), DSS (6) I NS (4).

Na poslednjoj sednici formirana je nova skupštinska većina od 19 odbornika koju čine SRS, DSS, NS i po jedan odbornik iz PUPS i GG “Svi zajedno za Kuršumliju”. Ta većina je smenila zamenika predsednika opštine Dejana Miloševića, zamenika predsednika Skupštine Branislava Jovanovića i člana Opštinskog veća Sašu Jovanovića, svi iz GG “ Gvozdeni puk” .

Ista većina je na samoj sednici donela odluku da se za novog zamenika predsednika opštine izabere Zoran Lakić (SRS). Odbornici DS i SPS, iz čijih redova je predsednik Skupštine Milomir Stojčić, kao ni četiri odbornika GG “ Svi zajedno za Kuršumliju”, nisu glasali za te odluke.

Iako po Statutu opštine, predsednk predlaže zamenika a bira ga Skupština, to se na ovoj sednici nije dogodilo.

Predsednik Vučković je posle pauze na kojoj je razgovarao sa predstavnicima nove skupštinske većine, samo pročitao da 19 odbornika predlaže Zorana Lakića za zamenika predsednika.

Interesantno je da opozicija nije smenila i samog predsednika opštine, iako su imali većinu da to urade.

Nezvanično se priča da je razlog tome u stvari dogovor DS i opozicije da se smene samo funkcioneri „Gvozdenog puka“. Radikali, koji su uvek kritikovali vlast da je “štetočinska” i da je Demokratska stranka odgovorna za propast kuršumlijske privrede, sada tvrde da je jedini problem ustvari bio smenjeni zamenik predsednika Dejan Milošević i njegov „Gvozdeni puk“, te pozivaju demokrate na razgovor za formiranje stabilne skupštinske većine.


I SRS demantuje koaliciju

Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke, Dragan Todorović, izjavio da ta partija nije napravila koaliciju u Kuršumliji sa Demokratskom strankom.

- Nije formirana nikakva zvanična koalicija u Kuršumliji. Spontano je došlo do smene funkcionera - prenosi B92 izjavu Todorovića.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: