Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:15, 21. 9. 2012.

| Društvo

Gradonačelnik demantovao svog PR-a

Autor:A.S. i P.B.Izvor:Južne vesti
gradskog-veca.jpg
Gradsko veće Niša, arhivska fotografija

Dok portparol gradonačelnika Niša Milan Cvetanović tvrdi da mediji na jučerašnju sednicu Gradskog veća nisu bili pozvani jer je sazvana po hitnom postupku, gradonačelnik Zoran Perišić tvrdi suprotno.

Na insistiranje velikog broja medija u Gradskoj kući danas je održana vanredna konferencija za novinare.

Gradonačelnik Perišić prezentovao je odluke i rešenja sa jučerašnje sednice Gradskog veća koja je održana bez prisustva novinara, uz napomenu da je "poziv za medije bio na gradskom sajtu", ali da ga novinari nisu videli.

- Ujutru u pola 8 moja služba je stavila na sajt tu informaciju, ali očigledno da nikoga u medijima nije bilo u tom trenutku ko bi pročitao tu informaciju – rekao je Perišić.

Prisutni novinari su skrenuli pažnju prvom čoveku Grada da na sajtu nije bilo poziva za sednicu Gradskog veća, što je Južnim vestima juče potvrdio i portparol gradonačelnika Milan Cvetanović.

- Ono što je meni rečeno jeste da je ta informacija stavljena na sajt. Nisam proveravao, ne radim takve stvari. Do sada ste uvek bili pozivani, evo na vaš zahtev smo i danas ovde. Ja radim transparentno i nemam potrebu da bilo šta guram ispod tepiha – naglasio je Perišić sednica datum

Cvetanović, koji je prisustvovao konferenciji, nije se uključivao u diskusiju.

Vredi pomenuti da se na press strani Grada i dalje nalazi poziv za sednicu Gradskog veća održanu prošle nedelje, dok nema ni pomena jučerašnjeg sastanka.


Šta je rekao PR juče?

Podsetimo, informacija da je tokom prepodneva održavana sednica Veća, u redakciju Južnih vesti stigla je juče popodne preko anonimne dojave, a iz kabineta gradonačelnika potvrđena je tek nakon poziva naših novinara.

PR gradonačelnika Milan Cvetanović je juče u izjavi za Južne vesti potvrdio da obaveštenje o zasedanju Veća nije postavljeno na gradski sajt jer je sednica zakazana svega pola sata pre njenog početka u 8 sati izjutra.

- Sednica je bila sazvana po hitnom postupku jer je Montenegroerlajns najavio da će, ukoliko ugovor ne bude produžen i dug isplaćen, obustaviti letove - izjavio je juče Cvetanović.


O čemu se raspravljalo?

Na jučerašnjoj sednici bilo je ukupno 6 tačaka, među kojima ima i veoma značajnih za dalji razvoj grada.

Rasparavljalo se o elaboratu kompanije “Ajmaks” koja ima u planu gradnju kargo centra na niškom aerodromu. Zatim o dugovanjima prema Montenegro Erlajsnu koja se mere stotinama hiljada evra i nastaku saradnje sa tom kompanijom, a izabran je i novi zamenik sekretara Gradskog veća. Tu funkciju od juče je zadužila Gorica Tančić.

Usvojena je i ostavka dosadanšnje načelnice Uprave za komunalne delatnosti Vladislave Ivković, a na njeno mesto, do konkursa imenovan je Miodrag Brešković (URS).

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • SONJA CANIC

    23:40 // 22. 9. 2012.

    Kakav gradonacelnik , takav i PR!

  • jelena

    21:17 // 22. 9. 2012.

    Jedan mora da ode.Ili PR ili Gradonacelnik.Glasam za drugog.
    a nisam zuti ni plavi ....

  • Laufer mi javlja

    19:23 // 22. 9. 2012.

    U Vodovodu je uočen trend departizacije: 21.09. je zapošljeno troje novih radnika - rukovodilaca. Pitate: pa kako je to onda departizacija?
    Pa, tako, što je bilo jasno uočljivo – da ih je novi direktor video prvi put u životu. Zlobnici kažu, da je čak pitao: „Izvinite, da li se mi poznajemo?“
    Pratimo mere „skupštinske većine“ na departizaciji, profesionalizaciji, kao i na smanjenju broja radnika, koji nisu članovi SNS.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: