Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:54, 3. 9. 2018.

| Društvo

Gradonačelnik traži smenu Avramovića sa mesta direktora RRA "Jug"

Autor:J. C. M. Izvor:Južne vesti
Avramović
Poznat po izjavi da su "Nišlije štetne za državu" Bojan Avramović; foto: JV

Sa obrazloženjem da Regionalna razvojna agencija “Jug” posle dva propala javna poziva za novu regionalnu deponiju “Keleš“, od 2015. godine do danas, ništa nije preduzela, Grad Niš je zatražio razrešenje Bojana Avramovića sa funkcije direktora Agencije. Inače, Avramović je pre desetak dana smenjen sa mesta poverenika Opštinskog odbora SNS u Panteleju, a i sam je rekao da razmišlja da podnese ostavku zbog svega što se izdešavalo sa aerodromom.

U saopštenju koje je potpisao gradonačelnik Niša Darko Bulatović piše da je inicijativa za smenu Avramovića upućena članicama Skupštine Regionalne razvojne agencije. Navodi se i da su u toku 6-godišnjeg mandata Avramovića iz članstva u Agenciji RRA “Jug” istupile pojedine članice.

Istovremeno četiri opštine su u toku mandata sadašnjeg direktora Agencije istupile iz članstva, uz obrazloženje da članstvo u Regionalnoj razvojnoj agenciji „Jug“ Niš njima proizvodi samo troškove plaćanja članarine, bez povratne koristi za članove društva. S obzirom na to da su iz istog razloga pojedine lokalne samouprave najavile nova istupanja iz članstva, grad Niš, kao najveća i najodgovornija lokalna samouprava u Skupštini RRA JUG, smatra da je kadrovska promena na čelu Agencije neophodna - stoji u saopštenju Gradonačelnika Niša.

Avramović je nakon smene sa stranačke funkcije u SNS pre desetak dana za Južne vesti rekao da ne strahuje od smene u RRA "Jug", koja je prethodnih godina pravila planove za podizanje kapaciteta niškog Aerodroma "Konstantin Veliki", jer kako je istakao, nije rođen u fotelji.

Dodaje i da je “preterao”, jer je na ovoj poziciji već 6 godina, te da razmišlja i da se sam povuče.

Pa i prošle godine je pokušao Bulatović da me smeni pa nije uspeo, tako da što se mene tiče, najverovatnije je da ću posle svega i sam da odem - rekao je Avramović.

Podsetimo, Bojan Avramović je direktor Regionalne razvojne agencije "Jug" od 2012. godine. Tada je bio član Nove Srbije, ali je ubrzo nakon dolaska na funkciju postao član Srpske napredne stranke gde je od 2016. godine do nedavno obavljao funkciju poverenika Opštinskog odbora ove stranke u Panteleju.

Poslednjih meseci su ga ljudi upamtili po izjavi da su "Nišlije štetne za državu", pa je Udruženi pokret slobodnih stanara zbog toga tražio njegovu smenu, a u Kabinetu gradonačelnika su njegov stav ocenili kao "apsolutno neprimeren".

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Miloš

    08:49 // 4. 9. 2018.

    Bilo je potrebno samo šest godina, da ukapiraju da takav čovek ne samo što nezna da vodi agenciju nego, nezna šta agencija treba da radi.Došavši otpustio je sve proekt-menadžere koji su mu bili suština agencije.i nakačio se državi na vrat Pa mesto da donosi novac on je bio još jedan parazit ove jadne države,Srećan mu put i dobro pazite koga postavljate na tako važna mesta

  • Aca

    08:49 // 4. 9. 2018.

    Ako mi težimo da budemo civilizovan narod, ovaj treba za primer da bude otklonjen. Mnogo se bre izleteo, nema takta ni malo.

  • Гага

    21:41 // 3. 9. 2018.

    Ко са ђаволом тикве сади, о главу му се лупају.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: