Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:28, 23. 5. 2019.

| Društvo

Gradonačelnik uputio niškog odbornika da se za slobodu medija bori u Skupštini

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Bulatović i Nonić
Razgovarali ali problem nisu rešili; foto: JV/J. A.

Da vlast i opozicija zajedno debatuju i otvore medijski prostor za sučeljavanje različitih mišljenja - odbornik Niške inicijative Srđan Nonić posle nekoliko dana protesta ispred Gradske kuće uspeo je da zatraži i lično od gradonačelnika Niša Darka Bulatovića. Ipak, on mu je poručio da je uvek raspoložen za razgovor, ali da rešenje problema odbornik treba da pokuša da reši u Skupštini.

Borbu protiv medijskog mraka niški odbornik Nonić počeo je u ponedeljak 20. maja. Ispred Gradske kuće svakodnevno je čekao i tražio nekog iz gradske vlasti ko želi da razgovara sa njim o slobodi medija. Nonić protest Protestuje od ponedeljka, ali mu dosad svi uglavnom okretali leđa; foto: JV/J. A.

Pitao ih je da li znaju da je Grad Niš milione dao medijima bliskim vlasti na kojima opozicija ne može da se čuje, ali su, kaže, uglavnom okretali glavu ili sklanjali pogled. Načelnik Gradske uprave Ljubiša Janić mu je rekao da "uvek" može da računa da će opozicija biti uključena u debate o važnim pitanjima za građane, a da želi da razgovara rekao je i pomoćnik gradonačelnika za ekonomska pitanja Goran Milosavljević.

Nonić je želeo i da lično sa gradonačelnikom govori o medijskom mraku, ali je on juče izašao na zadnji ulaz i kolima "pobegao".

Ipak, danas je gradonačelnik odlučio da razgovara sa odbornikom i poručio mu da problem pokuša da reši u niškoj Skupštini. Bulatovic i Nonic Juče pobegao od odbornika, ali danas ipak izašao da razgovara; foto: JV/J. A.

Nije problem da sednemo da razgovaramo, ali procedura mora da ide tako što će predsedsnik Skupštine da pozove šefove odborničkih grupa svih stranaka, gradonačelnika, i onda na tim sastancima se pokreću različita pitanja pa i to koje sada vi predlažete - rekao mu je Bulatović.

Iako je Nonić insistirao da vlast i opozicija sednu za isti sto sa predstavnicima medija i novinarskim udruženjima i vide da li je moguće rešiti problem sa kojim se mediji suočavaju, Bulatović je bio izričit da mora da se ispoštuje procedura. Gradonačelnik mu je rekao i da on nije doneo odluku o tome kako će se trošiti novac građana za medije, kao i da je to odlučeno još u decembru i da se tada Nonić nije žalio.

Odbornik kaže da će se obratiti dopisom predsedniku Skupštine, kako ga je Bulatović posavetovao, ali napominje da je neophodno da i on kao gradonačelnik pomogne da se otvori medijski prostor za različita mišljenja.

Zamislite da imamo više odbornika ili građane koji bi od ranog jutra čekali zvaničnike i da ih opominju na njihove zakonske obaveze koje su takve kakve jesu - da se poštuje zakon, pravila konkursa, da se ne izigrava demokratija i da mediji budu potpuno slobodni - ističe Nonić.

Napominje i da su juče izašli rezultati medijskog konkursa koji su pokazali da će slika i dalje biti ista. Borbu za slobodu medija i da se različita mišljenja čuju na niškim televizijama će nastaviti, dodaje, a kako, trebalo bi da bude poznato sutra.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Cekaonik

    15:19 // 24. 5. 2019.

    Dobro kad ga nije uputio na planinu.

  • buca

    10:52 // 24. 5. 2019.

    Vestacka podrska Bulatovicu u obliku minusa.Tako to oni rade i kad broje listice sa glasanja.Ukinite PLUS - MINUS, pa neka se ovi pametni i strucni SNS uposleni u gradskoj upravi jave da komentarisu - ako znaju sva slova.

  • sozontije

    07:22 // 24. 5. 2019.

    Gradonacelnik,koji za svoje misljenje ide u Beograd.

    • ja

      09:07 // 24. 5. 2019.

      mislis kad treba i da kine .xaxaxaxxaxa. nego ovi botovi sendvicari su smesni kao bioskop

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: