Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:57, 13. 5. 2019.

| Društvo

Gradonačelnikov nagrađeni štiglić na zvaničnom Tviter nalogu Leskovca

Autor:Bojana AntićIzvor:Južne vesti
Goran Cvetanović i štiglić
Još jedan pehar u nizu; foto: Tviter-Grad Leskovac printskrin

Na javnom Tviter nalogu Grada Leskovca objavljena je vest o nagradi koju je osvojio štiglić gradonačelnika Gorana Cvetanovića. I dok administratori grupe nemaju komentar, a tvit su nakon reakcija javnosti obrisali, stručnjaci ocenjuju da je reč o neetičnom ponašanju i korišćenju zvaničnih kanala za ličnu promociju.

Na 6. Balkanskom šampionatu u pesmi štiglića pobedila je ptica koju čuva Cvetanović, objavljeno je na zvaničnom Tviter nalogu, uz komentar da je to “još jedan u nizu osvojenih pehara”.

Zašto su vest objavili i javni nalog koristili za promociju nagrade koju je Cvetanović dobio kao građanin, što su u komentarima isticali korisnici ove društvene mreže, administratori nisu odgovorili, ali su tvit u međuvremenu obrisali. nagrada štiglić Tvit u međuvremenu obrisan, foto: printskrin

Nemamo komentar - bili su kratki.

Štiglići su inače zaštićena vrsta, kažu u Društvu za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, a moguće ih je čuvati uz odgovarajuću dozvolu nekog od udruženja, a ptica mora imati zatvoren prsten, svoj rodoslov i da bude adekvatno zavedena.

Zoran Gavrilović iz Biroa za društvena istraživanja (BIRODI) kaže da u konkretnom slučaju nije prekršen Zakon o agenciji za borbu protiv korupcije jer nigde nisu istaknuta stranačka obeležja, ali da se ovakvim ponašanjem krši etika.

Ovo je jedno neetičko ponašanje gde se javna funkcija koristi za ličnu promociju što predstavlja jedno nesavesno ponašanje gradonačelnika. To nije kršenje zakona, već jedna vrsta egzibicionizma - kaže Gavrilović.

Koliko se javni kanali komunikacije koriste za promociju stranaka i političara, Gavrilović kaže da ne želi da nagađa jer nema tačne podatke.

Ne postoje precizni podaci o tome, ali pojava je itekako prisutna. Neke stvari se ne mogu rešiti zakonom, ali zna se, ako ste javni funkcioner onda se zna kako se morate ponašati - kaže Gavrilović.

Iako ova oblast, kako kaže, ne bi mogla da se reši zakonom, mogla bi etičkim kodeksima i pravilima “lepog ponašanja” kojih bi inače svi funkcioneri trebalo da se pridržavaju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Stefani

    20:09 // 14. 5. 2019.

    Sto ste bre vi neki ljubomorni ljudi...pa stanite na crtu, takmicite se slobodno , mozda se i vama posreci?!

  • Aja

    14:18 // 14. 5. 2019.

    Mene zanima da li je ta jadna ptica ikad dozivela da bude van kaveza.

  • Marko Milovac

    02:23 // 14. 5. 2019.

    Znači čovek je pobedio za najlepšu baštu u gradu, zatim postao "džentlmen godine", na turniru u basketu igrao sa još 5 bivših igrača Zdravlja a u medijima pisalo "predvođeni gradonačelnikom" iako jedva i hoda, sad i njegova štiglica najlepše peva. Sta li je sledece na redu

    • qgo

      11:06 // 14. 5. 2019.

      OStalo je ono sto on jedino jos nije bio: prvak u igranju klikera "na linku" ili "na rupac." A ima tu jos glamuroznih ideja, recimo zmurke, emaesasapipija, tapkanje slicica...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: