Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:59, 14. 7. 2021.

| Društvo

Gradska uprava Pirota dobila novog načelnika i njegovog zamenika

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
Vređanja na sednici Skupštine
Novi naćelnik i njegov zamenik; foto: Lj. F.

Gradsko veće Pirota postavilo je dosadašnjeg sekretara Skupštine Sašu Jovanovića za novog načelnika Gradske uprave, a on će na tom mestu zameniti Dragana Stankovića kome ističe mandat. Na konkurs za zamenika načelnika nije stigla ni jedna prijava, pa je na mesto v. d. zamenika načelnika postavljen Nebojša Ristić.

Jovanović je bio jedan od 2 kandidata koji su se javili na konkurs raspisan 7. juna, a Komisija je odlučila da je bolji kandidat od Vladislava Aleksova i da uspunjava sve uslove.

Dosadašnjem načelniku Stankoviću drugi mandat ističe 21. jula, a on nije konkurisao za novi.

Zadovoljstvo, čast i privilegija. Trudiću se da poslove obavljam predano, vredno i savesno. Uprava mora da bude profesionalna, da podignemo nivo. Da se poslovi obavljaju stručno, po zakonu i efikasno jer ti poslovi ne dozvoljavaju odlaganje - rekao je novi načelnik Jovanović.

21. jula ističe mandat i zameniku načelnika, a kako na taj konkurs nije bilo prijavljenih kandidata, Gradsko veće je na to mesto postavila službenika koji ispunjava uslove, Nebojšu Ristića.

Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić poželeo je novoizabranima sreću u narednom periodu i dobro funkcionisanje Gradske uprave.

U svojoj profesionalnoj karijeri sarađivao sam sa mnogo načelnika. Mislim da ljudi nemaju dovoljno predstavu koliko je to značajna pozicija. On je suštinski, narodski rečeno, direktor Grada, upravlja resursima, kadrovima i budžetom. Zatekao sam Gorana Krstića, pa je posle njega bio Bogoljub Tošić, Dejan Živković pa Dragan Stanković. Gradskoj upravi su potrebni dobri kadrovi - rekao je Vasić.

On je dodao da će dosadašnji načelnik i njegova zamenica nastaviti da rade na drugim poslovima u Gradskoj upravi Pirota.

Biografija

Saša Jovanović, novi načelnik je rođen 1973. godine u Pirotu, po struci je diplomirani je pravnik.

Od 2001. godine radi u Opštinskoj upravi na poslovima u Službi boračko-invalidske zaštite, Odeljenju za urbanizam, a bio je Šef odseka za inspekcijske poslove.

Od 2012. godine do danas bio je sekretar Skupštine Grada.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: