Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:53, 30. 9. 2019.

| Društvo

Gradska uprava krije rešenje o rušenju niškog kafića “Rivero”

Autor:S. MarkovićIzvor:Južne vesti
rivero
Novinari su uputili žalbu Povereniku za informacije od javnog značaja: printskrin; Facebook/Rivero

Rešenje niške građevinske inspekcije kojim je naloženo rušenje kafića “Rivero” u Donjoj Vrežini, protiv kojeg su građani pisali peticiju, u Gradskoj upravi odbijaju da dostave novinarima Južnih vesti. Kažu da u toj informaciji nema javnog interesa i da traženjem iste novinari zloupotrebljavaju prava na pristup informacijama.

Oni koji stanuju ili imaju vikendice u Donjoj Vrežini kažu da je prestala da bude mirno naselje kada je otvoren “Rivero”, a da im glasna muzika nije jedini problem.

Prema podacima iz katastra, ovaj lokal nema građevinsku, ali ni upotrebnu dozvolu. Bez dozvola su građeni i bazen i nadstrešnice, zbog čega je marta ove godine građevinska inspekcija izdala nalog za rušenje, koji je obustavljen, jer je, kako je rekao sam vlasnik "Rivera" donet novi Pravilnik, kome su prilagodili izgrađene objekte.

Novinarima Južnih vesti iz Gradske uprave odbili su da dostave rešenje o rušenju. Kažu da to nije od javnog interesa, ali da traženjem tog dokumenta, novinari "zloupotrebljavaju prava na pristup informacijama od javnog značaja".

Konstatovano je da tražene inforrmacije ne predstavljaju informacije od javnog značaja i ne odnose na sve ono o čemu javnost ima opravdan interes da zna - piše u rešenju.

Zbog ovoga su novinari uputili žalbu Povereniku za informacije od javnog značaja.

Podsetimo, sprega između "Rivera" i gradskih institucija je najbolje ilustrovana kroz to što su informacije da novinari Južnih vesti rade na ovoj priči dospela do vlasnika objekta. Pored toga načelnik Komunalne policije Milan Đorđević rekao je da Komunalna policija nije izlazila na teren u vezi sa bukom u "Riveru", iako su novinari Južnih vesti dobili fotografije na kojima se vide "komunalci" kako u više navrata službenim kolima izlaze na teren, a njihovo prisustvo potvrdio je i vlasnik "Rivera" Goran Đorđević.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Jovan Tričko

    18:19 // 3. 10. 2019.

    Ostavka i krivična prijava protiv načelnika komunalne policije Niša Milana Djordjevica I pomoćnika Nikole Stanojevića.

  • Nišlijka

    11:17 // 2. 10. 2019.

    Ne razumem odakle ljudima lova za sve ovo ja ceo život od plate štedim pa nemam hotel a visokoškolac sam odakle klincima lova šta je ovo bre!

    • MiM

      12:27 // 3. 10. 2019.

      Ustedeli od uzine :) :) :)

  • Miro

    10:45 // 2. 10. 2019.

    Iste ove novine su jako dobro upućene u uspeh braće Stamenkovic koji su vrhunski dzudisti i to koliko su samo medalja doneli gradu... Lakše je blatiti

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: