Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:09, 7. 5. 2018.

| Društvo

“Gradska vlast obmanjuje borce i radnike i ne rešava probleme”

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Milosevic-protest
Borci i radnici ponovo otišli "praznih ruku" sa protesta; foto: JV/J. A.

Borci i radnici Niša su i nakon današnjeg protesta ostali “praznih ruku”, a njihov predstavnik Dejan Milošević im je poručio da se gradska vlast, na čelu sa gradonačelnikom Darkom Bulatovićem uopšte ne trudi da reši njihove decenijske probleme.

Nekolicini okupljenih boraca i radnika koji godinama stoje na istom mestu, ispred Gradske kuće u Nišu, očekujući da im neko kaže kada će početi da im se isplaćuju dugovanja i danas su kućama otišli bez ikakvog obećanja.

Rešenja i dalje nema, a kako je rekao njihov predstavnik Dejan Milošević jedan od najvećih problema je što gradska vlast ništa ne radi da im pomogne. Protest-borci-radnici Borci i radnici ponovo otišli "praznih ruku" sa protesta; foto: JV/J. A.

Što se tiče Gradske kuće i gradonačelnika slobodno mogu da kažem da vas obmanjuje i da priča neistine, da ne kažem da laže. Nije bio ni na jednom razgovoru što se tiče radnika u Beogradu. Možda je bio tamo s nekim portirom da vas zamajava, ali tako se ne rešavaju problemi - poručio je Milošević.

I gradska i republička vlast krive prethodnu vlast i "žute" što borci i radnici godinama protestom traže da im se isplate dugovanja od države, kaže Milošević, ali napominje da njih ne interesuje ko je na vlasti.

Dok oni rasprave ko je kriv mi nećemo da postojimo. Ko je na vlasti taj treba da rešava probleme - priča Milošević.

Podseća da su njihovi zahtevi jasni - isplata zaostalih plata radnicima, uplata doprinosa i realizacija socijalnog programa, dok su zahtevi boraca nacionalno priznanje učesnicima ratova, usvajanje zakona o borcima, nacionalna penzija za borce koji nisu stekli penziju po nekom osnovu i isplata ratnih dnevnica. Protest-borci1 Borci i radnici ponovo otišli "praznih ruku" sa protesta; foto: JV/J. A.

Sve te zahteve predali su nedavno i predsedniku Aleksandru Vučiću, svim poslanicima u Skupštini Srbije i predsednici Maji Gojković, kao i Vladi i premijerki Ani Brnabić.

Iako je Vučić već nekoliko puta u svojim obraćanjima rekao da će da sedne sa njima i razgovara, to do danas nije učinio.

Najbitnije je sednemo sa onima koji mogu da reše ovaj problem i da razgovaramo. Nismo ni mi megalomani, mi hoćemo da se dogovorimo. Međutim, i pored više najava predsednika Republike još nismo dobili zvaničan poziv za razgovore i dogovore - kaže Milošević.

Podsetimo, Vučić je ponovo slagao radnike propalih niških firmi, a umesto dogovora sa njima, samo ih je pomenuo u svom 10-minutnom obraćanju ispred fabrike Leoni, koju je nedavno opet svečano otvorio.


Većnik Zdravković: Sutra ćete od radnika čuti šta ima novo

Zbog svih problema sa kojima se godinama suočavaju i lažnih obećanja koje su dobijali od svih, kako su i najavili, borci i radnici su danas pokušali da radikalizuju proteste. VAK-71539 Ponovo sprečeni da postave šator; foto: Vanja Keser

Međutim, u tome ih je sprečila Komunalna policija, koja nije dozvolila da postave šator pored Gradske kuće, jer nisu imali "dozvolu nadležnih".

Nakon protesta su okupljeni ponovo pokušali da podignu šator pored Gradske kuće, ali su i ovog puta sprečeni. Predstavnik radnika Radiša Spasić kaže da su jutros podneli zahteve Javno-komunalnom preduzeću Mediana i Opštini Medijana da im dozvole da tamo kampuju i nadaju se da će im to narednih dana dozvoliti.

Inače, nakon protesta je borce i radnike na kratko obišao gradski većnik Mihajlo Zdravković. Međutim, on nije želeo da odgovori na pitanja da li će i kada biti ispunjen neki od njihovih zahteva. VAK-71938 Ponovo sprečeni da postave šator; foto: Vanja Keser

Ja tamo borce nisam prepoznao, već samo bivše radnike koji su me pozvali da se pozdrave sa mnom iz poštovanja za sve ono što činim za njih. Sutra je redovno okupljanje radnika pa ćete čuti šta ima novo od njihovih predstavnika - napisao je Zdravković.

Najavljen je protest "druge kolone" radnika propalih preduzeća koje predvodi Žarko Đorđević, sutra u 10 sati ispred Gradske kuće i tada bi on trebalo da saopšti novosti koje je Zdravković najavio, ali o kojima nije želeo da govori.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • SMRDI NA SVE STRANE

    10:14 // 8. 5. 2018.

    Pa poceli ste ponovo da koketirate pustate komemtare posle dva dana i to glupe. Ponasate se ko kurir. Ko da vise.

  • Durlan

    09:45 // 8. 5. 2018.

    Zato uredno stizu pozivi za vojnu vezbu...

  • Nislija

    08:39 // 8. 5. 2018.

    Aman zapalite grad, drzavu, sve. Vreme je za promene iz korena, aman ljudi vise.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: