Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:34, 14. 1. 2013.

| Društvo

Gradske stipendije za učenike i studente

Autor:S.J.Izvor:Južne vesti
studenti, Filozofski fakultet

Niški srednjoškolci i studenti mogu da se do 28. januara prijave na konkurs za gradsku stipendiju koju bi primali tokom 2013. godine, maturanti do 31. avgusta, a apsolventi do isteka apsolventskog staža.

Za sada nije poznato koliko će novca stipendisti primati ove godine, jer to zavisi od količine novca u gradskom budžetu, ali i broja prijavljenih kandidata. Prošle godine su primali 7.000 dinara mesečno.

- Još neke aktivnosti talentovanih đaka i studenata se sada finansira iz istog dela budžeta, ali trudićemo se da iznos stipendije ne bude umanjen - kaže Jelica Velaja, načelnik Uprave za obrazovanje, kulturu, omladinu i sport.

Pravo na prijavu imaju redovni učenici i studenti koji ne primaju stipendije po drugom osnovu i nisu u radnom odnosu.

Dodatni uslovi za srednjoškolce su minimalni procek ocena 4.50 i osvajanje jedne od prve tri nagrade na republičkim ili međunarodnim takmičenjima koje je Ministarstvo prosvete utvrdilo kalendarom.

Studenti treba da budu mlađi od 26 godina, da imaju minimalni prosek ocena 9, da su školske 2012/2013 godine prvi put upisali jesenji semestar odgovarajuće godine, a za apsolvente važi da u 2013. godini treba da imaju najmanje 6 meseci do isteka apsolventskog staža.

Kandidati treba da se prijave na šalteru broj 8 Gradskog uslužnog centra svakog radnog dana od 8 do 15 sati. O potrebnoj dokumentaciji mogu se informisati na šalteru ili na zvaničnom gradskom sajtu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Djoka Paracinac

    15:44 // 14. 1. 2013.

    Na prvi pogled izgleda fantasticna vest ali ....
    Po kom zakonu gradsko stipendiranje dece u raznim skolama je legalno?
    U proslom sistemu je to moglo jer je drzava garantovala mnogo cega iz radnog odnosa sto je u ovom danasnjem sistemu izostalo i neprihvatljivo.
    Ko odlucuje da recimo Pera Peric placa skolarinu tamo nekom sinu ili cerci od Sime Simica ?
    Ako deca Sime Simica mogu da se skoluju na teret grada da li onda i deca Pere Perica mogu da idu na besplatan rucak kod Sime Simica jer bar jedan zalogaj njegovbog rucka platio je Pera Peric kroz stipendiranje njegove dece!?
    Nema garancija da ce stipendirana deca ostati u gradu koji ih stipendira pa da na taj nacin nekako plate bar deo ulozenog novca.
    Da preduzeca stipendiraju studente po njihovoj potrebi i njihovim novcem onda u redu, ovako nije posteno ni po kom osnovu

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: