Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:11, 7. 5. 2020.

| Društvo

Gradski autobusi na niškim ulicama isključivo za radnike, potvrda od poslodavca nije potrebna

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
prevoznici
Autobusi ponovo otvaraju svoja vrata, ali sada se na jedna ulazi, a na druga izlazi; foto: A. S.

Maska i rukavice, poštovanje oznaka u autobusu i obavezno držanje distance, uslovi su koji moraju da se poštuju u gradskim autobusima u Nišu. Javni prevoz, posle pauze zbog korone, ponovo startuje sutra, namenjen je, pre svega, zaposlenima, a u resornoj Direkciji kažu da nisu potrebne potvrde od poslodavca.

Upravo su potvrde najviše i bunile Nišlije koji su se javljali redakciji Južnih vesti sa pitanjima da li treba da ih traže od svojih poslodavaca ili ne.

Za vožnju gradskim prevozom u Beogradu bile su potrebne, ali u Direkciji za javni prevoz Niša kažu da je drugačiji sistem i da povrde nisu potrebne.

Svi imaju mesečne karte, imaju mogućnost da kupe i pojedinačne. Kod nas su karte jasno podeljene. Prodaju se karte za učenike osnovnih, za srednjoškolce, za studente. Penzioneri imaju svoje kartice, lica sa invaliditetom svoje, pratioci svoje, trudnice svoje, a opšte legitimacije su kupovali isključivo radnici. Zaposleni - kažu u Direkciji.

Potvrde koje su bile potrebne u Beogradu verovatno će biti ukinute, jer je takav predlog Vladi Srbije uputio predsednik države Aleksandar Vučić.

Pravo na korišćenje prevoza sa vanrednim merama imaju radnici, ali i zaposleni koji krenu da odvedu dete u vrtić i ljudi koji su pratioci osoba sa invaliditetom.

Radnici naravno imaju opciju da kupe pojedinačnu kartu u vozilu. Ostaju pravila koja moraju da se poštuju. Maska je obavezna. Može da ide i krivična odgovornost za one koji ne nose maske. Krivičnim zakonom je to predviđeno. Bio pozitivan i bez maske, a bio je u vozilu. Ako ga privedu i to se utvrdi može da se tretira i kao krivična odgovornost - kažu u Direkciji.

Dodaju i da će autobusi biti obeleženi - znaće se gde je ulaz, a gde izlaz, kolika mora da bude distanca i gde može da se sedi.

Ranije je rečeno da će polumesečne karte, koje su već u prodaji, važiti do kraja maja.

Kompletan red vožnje za period pod posebnim režimom rada možete pogledati - ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • predrag tijanic

    20:45 // 7. 5. 2020.

    Znaju li bre ovi u direkciji da je Vlada danas donela odluku da se sve kategorije putnika mogu voziti gradskim prevozom a ne samo zaposljeni. U kojoj drzavi ovi zive?

    • Znaju Nislije sta se radi!

      15:49 // 8. 5. 2020.

      Da znaju....ZNAJU ONI ODLICNO DA JE U TOJ DIREKCIJI DOBRA PLATA za preletace is SPS i demokratske, i zene lokalnih SPS ovaca KOJE NA POSLU NISU NI DVA SATA a primaju punu platu oni se prevoza limuzinama a mnogi imaju kuce i stanove u centru grada take da oni i neznaju sta je gradski prevoz za radnike!

  • Nikola

    18:32 // 7. 5. 2020.

    Da li ce i u Nisu moci sutra da se kupe pojedinacne karte u prevozu? Pitam za one kome firma jos nije dala polumesecne kartice.

    • Bulevar Niš

      21:27 // 7. 5. 2020.

      Može,zvao sam danas da pitam

  • Ouzo

    18:10 // 7. 5. 2020.

    Kakva bre Direkcija, levaci, znaju oni sta je krivicna odgovornost !
    Najobicniji partijski uposljenici, lelemudi, pola njih je za krivicne prijave,sto se zataskase , o cemu JV pisase ! Posao da proglasi mere prevoza je resorni sekretarijat ,mada, i oni nisu bolji ! Rade" od kuce " i informisu se koji kafici su otvoreni !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: