Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:01, 13. 12. 2017.

| Društvo

Gradski forum u Media centru o budžetu Niša

Autor:B. Ž.Izvor:Južne vesti
budzet
Razgovor o parama građana

Kako se planira budžet grada, šta su prioriteti vlasti, a šta građana, ali i zbog čega se odluke o najvažnijem lokalnom dokumentu donose iza zatvorenih vrata, samo su neke od tema o kojima će se diskutovati na Gradskom forumu 14. decembra u Media centru u Nišu.

“Naš budžet - naša odgovornost” naziv je foruma na kojem će se, kako kažu organizatori, između ostalog, govoriti i o tome što je nacrt budžeta Grada Niša za 2018. godinu objavljen je na uvid javnosti samo 24 sata pre zakazane javne rasprave.

Građani i stručna javnost imali su manje od jednog dana da prouče dokument od 107 strana i formulišu svoje predloge - rekli su organizatori.

Oni dodaju da će o ovim temama, govoriti bivši gradonačelnik Niša i šef odborničke grupe Srpske napredne stranke Zoran Perišić, šef odborničke grupe Pokreta “Dosta je bilo” Srđan Nonić, kao i predstavnik Centra za evropske politike Miloš Đinđić.

Forumom će, kažu organizatori, moderirati Jovana Strahinjić iz Nacionalne koalicije za decentralizaciju.

Svi građani koji bi želeli da čuju nešto o budžetu, ali i da aktivno učestvuju, dodaju organizatori, mogu da dođu u Media centar od 13 sati, kada je zakazan početak Foruma.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • dr Jakov Zlatar

    07:42 // 14. 12. 2017.

    Zašto stalno te skupove održavate u radno vreme?Da li možda pomislite na one koji bi i te kako imali šta da kažu o tim stvarima, ali zbog posla ne mogu.Rasprava bi bila bogatija i sadržajnija.Razmislite o tome.

    • Jovana Strahinić

      12:00 // 14. 12. 2017.

      Poštovani, razmišljali smo o tome ali ovoga puta nismo bili u mogućnosti da promenimo termin zbog ranije zakazanih događaja, a imali smo jako malo vremena za organizaciju. Bilo bi nam drago da svoje komentare i predloge date putem komentara na Fejsbuku ili Twiteru (ili ovde), a mi ćemo se potruditi da naredna rasprava na ovu temu bude u održana van radnog vremena.
      Hvala na sugestiji!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: