Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:51, 8. 2. 2012.

Gradski oci povećali sebi plate

Sednica-gradskog-veca Sednica Gradskog veća, arhivska fotografija

Po novoj sistematizaciji radnih mesta najvišim gradskim funkcionerima u Nišu plate će u buduće biti veće za 30 posto. Ostalima plate smanjene.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Pozitivni komentari:
  • ;-)))

    12:20 // 8. 2. 2012.

    Radnici gradske uprave morali bi da imaju razumevanje za gradsko rukovodstvo. Čisto sumnjam da su ti radnici GU dobili posao putem konkursa bez rođačke, kumovske, zemljačke,interesne ili partijske pomoći. Na kraju svi ti radnici ostaju tu gde jesu, dok su ovi koji su sebi podigli plate listopadni i najverovatnije dobar deo njih nakon izbora neće biti tu. Znači otprilike majska plata + 6 mesečnih isplata.

  • Gladovan Južni

    11:47 // 8. 2. 2012.

    Da zagrabe dok su još na vlasti.Bliže se izbori...

  • Milos

    11:43 // 8. 2. 2012.

    Gade mi se alavi politicari...

  • Никола Чедар

    12:34 // 8. 2. 2012.

    Пошто је држава у кризи, сви њени службеници би требало да примају МИНИМАЛАЦ. Мислите да нема људи који би их радо заменили и за минималац?! Питајмо тржиште рада! Много горе послове раде школованији људи код приватника или кинеза за мање паре. А тек губитници транзиције који су након 30 година нпр.без посла.
    А што се изабраника *народних* тиче, ту треба народ да одреди плату и веже је за неки индекс раста животног стандарда или цена или курса динара, па да се само усклађују тромесечно. Овако су ти исти људи преварили народ да их бира а онда они сами себи одређују плату на терет тог народа! Па има ли ту здраве логике!?

  • hex

    19:31 // 8. 2. 2012.

    Motke u ruke !

  • Aleksandar

    13:50 // 8. 2. 2012.

    GRADSKE MAĆEHE bolje rečeno

  • Semper Fi

    13:50 // 8. 2. 2012.

    Kako su oni revnosni u sprovodjenju zakona, evo primera, uredbu su u cugu sproveli!

  • Bojan Avramovic

    21:35 // 8. 2. 2012.

    Uredba ne obavezuje, procenat uvecanja plata je DO 30%, tako da lokalna samouprava moze da poveca 0.5% ili da ostavi plate na istom nivou, ne znaci da krsi uredbu. Tako da ne pije vodu prica da su morali da dignu plate jer su, jadni naterani na to. Ionako su za ove cetiri godine nezakonito isplatili sami sebi vise od 200 miliona dinara.

  • miki

    19:19 // 8. 2. 2012.

    simonovicu kako te nije sramota ?sebi povecas i svojim partnerima u vlasti a sirotinji smanjis ionako bedna primanja, mislis da ces biti vecno na vlasti, cisto sumnjam! a sada budi covek pa odgovori jer svi znamo da citas i ti vesti i komentare!

  • sugradjanin

    20:11 // 8. 2. 2012.

    Prava stvar ce biti kad donesu odluku da smanje broj zaposlenih (neradnika) u opstini bar za 30%, a sto se tice smanjenih plata, ni takve nisu zasluzili. Nekada je bez kompjutera radilo mnogo manje cinovnika, a danas ih ima k'o zutih mrava, koji ceo dan provode na internetu ili uz "spider solitaire".

  • Milos Djokic

    10:06 // 9. 2. 2012.

    Apsolutno podrzavam ovakvu odluku. I treba nagraditi sposobne, strucne i postene rukovodece strukture za izuzetne rezultate. milos Magistar simonovic covek koji je od Nisa napravio metropolu, grad nadaleko poznat po naglom razvoju industrije i ekonomskom procvatu. Bahati nepismeni kursadzija, direktorka OS Cele kula je pametnim i nepristrasnim izborom kadrova skolu dovela do dva odeljenja po razredu a uskoro ce biti i do par djaka po razredu-ali ona uvek sebi daje ZAKONSKI stimulans za izuzetne rezultate. Ima jos mnogo, mnogo njih, na nasu srecu, koji nas vode i koji moraju da trpe zakon i s teskom mukom sebi povecavaju platu.

  • Dragan

    10:11 // 9. 2. 2012.

    Ovu uredbu su odmah primenili jer je u njihovom interesu,Nasuprot tome vec dve godine se ne primenjuje zakonski osnov da se priznavanjem prava vaspitacicama u ustanovi Pcelica isplacuju plate kao u Beogradu.A uz to jedino u Pcelici nikome nije isplacena ni jedna jubilarna nagrada niti to iko pominje.Usledile su i prve tuzbe pa ce to budzet kostati mnogo vise para sa sudskim troskovima.

  • ;-)))

    12:13 // 8. 2. 2012.

    Ukazala sam im poverenje na predhodnim izborima da upravljaju gradom i državom. Uredba je usvojena i primenjuje se. Kako sada da ih pljujem, a da istovremeno ne popljujem sebe?!

  • Branislav Petrović

    12:46 // 8. 2. 2012.

    Kada malo bolje razmislim i nisu im neke plate!?

  • MALISA

    09:43 // 9. 2. 2012.

    Znaju da odlaze sa vlasti i da na sledecim izborima gube.
    To je tipicna otimacina, daj sta das pre odlaska.

  • Vladan Jovanovic

    10:55 // 13. 2. 2012.

    Kakve BITANGE...

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: