Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:49, 9. 7. 2019.

| Društvo

Gradski sajt Leskovca ponovo u službi veličanja gradonačelnika

Autor:Bojana AntićIzvor:Južne vesti
gradski sajt Leksovac
Uredno izveštavaju o gradonačelnikovim uspesima, foto: printskrin

Trogodišnjica od odbrane doktorskog rada gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića bila je povod da se na gradskom sajtu napiše vest o tome. Iako bi zvanične prezenatcije gradova trebalo da informišu građane o važnim temama iz njihovg kraja, na leskovačkom često "zalutaju" vesti o gradonačelnikovim ličnim uspesima. I dok administratori sajta u tome ne vide ništa loše, opoziciona odbornica Jelena Spirić smatra da je reč o čistoj zloupotrebi.

Ažurne su vesti na gradskom sajtu, ali povoda za veličanje Cvetanovića uglavnom ima u svakoj - od dovođenja stranih investitora u grad, što bi i bila vest za pohvalu, do raznih Cvetanovićevih privatnih priznanja i nagrada koje nemaju nikakvu informativnu vrednost, niti mogu uticati na poboljšanje života građana. zahvalnica cvetanovic Uz informacije i dokazi o uspehu, foto: Grad Leskovac

Gradski sajt svakodnevno se koristi za ličnu promociju gradonačelnika, a poslednja u nizu je “trogodišnjica odbrane doktorskog rada” kojom poručuju da politika i nauka idu zajedno.

Gradonačelnik Leskovca, doktor medicinskih nauka Goran Cvetanović, doktorirao je pre 3 godine na Medicinskom fakultetu, Univerziteta u Nišu sa ocenom 10. Odbrani doktorske disertacije pod nazivom “Uticaj akutnih hroničnih komplikacija na kvalitet života obolelih od šećernih bolesti” prisustvovao je veliki broj predstavnika akademske zajednice, članovi porodice, prijatelji i kolege - hvale se na gradskom sajtu.

Podsećaju i da je Cvetanović dobitnik nagrade Lekarske komore Srbije za najčitaniji rad u časopisu Acta medica Medianea, ali i član različitih predstavništava.


Administratori: Nema razloga da se o gradonačelnikovim uspesima ne piše

Da promovisanje uspeha gradonačelnika nije sporno, niti predstavlja zloupotrebu, smatraju administratori sajta. Cvetanović, kako kažu, svojim radom i uspehom daje primer mladim ljudima, zbog čega zaslužuje da se o njemu piše.

Na zvaničnoj web prezentaciji Leskovca objavljuju se uspesi brojnih Leskovčana, sportista, umetnika, naučnika, studenata, učenika. Dr Goran Cvetanović je takođe jedan od uspešnih građana Leskovca i smatramo da ne postoji razlog iz kog se i njegovi lični uspesi ne mogu objavljivati, samo zbog toga što vrši funkciju gradonačelnika - navode u saopštenju.


Spirićeva: Veličanje Cvetanovića na gradskom sajtu čista zloupotreba

Da je Cvetanović često bez povoda glavna vest na gradskom sajtu, što je nedopustivo, smatra Jelena Spirić, opozicona odbornica u leskovačkom Parlamentu.

Spirićeva smatra da su hvalospevi rezultat lošeg upravljanja gradom koji pokušavaju da se sakriju.

Nakon gospodara Vučića koji se hvali odličnim prosekom na fakultetu, gradonačelnik Leskovca ide još dalje u svojoj nesigurnosti taktikom "usta moja hvalite me kada niko drugi neće" i to korišćenjem javnih resursa. Naravno da se na gradskom sajtu ne mogu videti istine o protestima nezadovoljnih stanara naselja Dubočica, problemima malinara i voćara, nezadovoljstva roditelja rekonstrukcijom Osnovne škole "Josif Kostić", već samo apsurdna promocija prvog čoveka Leskovca - kaže Spirićeva.

Dodaje i da se strah vladajuće stranke usled predstojećih izbore pojačava, te koriste sve resurse kako bi se predstavili u dobrom svetlu, ne vodeći računa o tome da li to predstavlja zloupotrebu.

Podsetimo, Cvetanovićev uspeh često je tema vesti gradskog sajta - nagrada za "Džentlmena godine", pošaljka iz Hong Konga, a čak je i njegov štiglić “zaslužio” vest na zvaničnom Tviter nalogu Grada.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • cupkica2626

    20:15 // 12. 7. 2019.

    Na gradskom sajtu mozete naci i mnostvo manifestacija koje su se desavale u Leskovcu.Vesti vezane sa sam grad,od uredjanja ulica do druzenja sa gradonacelnikom.Uspeh ovog coveka i zasluzuje biti na ovom sajtu

  • Maya Le

    13:22 // 10. 7. 2019.

    Objavljuju se infornacije vezane za gradonacelnika jednog grada koje I treba da budu dostupne javnosti. Pojedinci ne znaju kako vise da ga blate, pa ga zbog toga bez razloga prozivaju.

  • Natasa55

    10:48 // 10. 7. 2019.

    Na leskovackom gradskom sajtu vesti o uspesima gradonacelnika ne "zalutaju" kako pise, vec su one tu zato sto treba da budu tu. Pored raznih tema iz naseg grada, ovakve vesti se nalaze na sajtu jer je jako lepo da građani vide da grad Leskovac vodi jedan sposoban i uspesan covek na svim poljima i da ni u jendom trenutku nisu pogresili u izboru.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: