Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:59, 3. 3. 2021.

| Društvo

Gradski štab naložio zatvaranje buvlje i auto-pijace, epidemiološka situacija u Nišu zabrinjavajuća

Autor:T. T.Izvor:Južne vesti
štab
Loša epidemiološka situacija u Nišu, zaključak Gradskog štaba; foto: Grad Niš

Epidemiološka situacija u Nišu je, kako je ocenjeno na današnjoj sednici Gradskog štaba za vanredne situacije, vanredna sa pretnjom da pređe u katastrofalnu, te su naložili pojačan rad Komunalne milicije i komunalnih inspektora, kao i da Javno-komunalna preduzeća Gorica i Tržnica preduzmu rigoroznije mere. Odluka Štaba je i da u naredna dva vikenda buvlja i auto-pijaca budu zatvorene.

Od početka pandemije Niš sada beleži najoštiriji rast broja zaraženih virusom korona, zaključio je Gradski štab za vanredne situacije na današnjoj sednici.

Gradski štab naložio je nadležnim službama rigoroznu kontrolu i nadzor u poštovanju propisanih epidemioloških mera – pojačan rad Komunalne milicije i komunalnih inspektora uz asistenciju pripadnika Policijske uprave – piše na zvaničnom sajtu Grada.

Takođe, Štab je naložio JKP Gorici da preduzme sve mere epidemiološke zaštite tokom predstojećih Zadušnica, što uključuje zabranu okupljanja više od pet osoba na otvorenom, držanje fizičke distance ili obavezno nošenje maske.

Nalaže se JKP Tržnica da preduzme sve mere poštovanja epidemioloških mera na zelenim pijacama i kvantaškoj pijaci, a Direkciji za javni prevoz preduzimanje rigoroznih mera kontrole i nadzora u poštovanju mera u javnom gradskom saobraćaju – navodi se na sajtu Grada.

Odluka Štaba je i da naredna dva vikenda budu zatvorene buvlja i auto-pijaca, a članovi su apelovali na sve građane da se odmah, po prvim simptomima koji ukazuju na zaražavanje korona virusom, jave lekarima u kovid ambulantama.

Pozivaju se građani, koji to žele, da se prijave za vakcinaciju uz procenu svog zdravlja i sagledavanje kontakata u poslednjih pet dana pre odlaska na vakcinalni punkt – dodaju u saopštenju.

Kako je saopšteno na sednici, u Nišu je vakcinisano 80.000 građana i taj grad prednjači po broju vakcinisanog stanovništva u Srbiji, kao i da Dom zdravlja raspolaže svim vrstama vakcine.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Neko to od gore vidi sve

    12:10 // 5. 3. 2021.

    Interesanto je da su samo 4 bota na sceni vezano za ovu vest, hmm... Pa gospodo vladajuca partijo pojacajte to malo, umete vi to bolje...

  • Vitez Koja

    12:05 // 5. 3. 2021.

    A sta je sa Tehnomanijom u Rodi koju vec dva puta zatvaraju, oba puta bez kazne ?

  • Niš

    19:23 // 4. 3. 2021.

    Javni gradski prevoz je takođe dosta opterećen. Često je u autobusu gužva i nema propisanog rastojanja među putnicima.

    • Posmatrač

      20:38 // 4. 3. 2021.

      Nije često nego su uvek ne puni nego krcati ovamo silni sastanci o koroni UĐITE MALO U PREVOZ POGLEDAJTE BUSEVE UJUTRU I POSLE POLA ČETRI kako vas nije sramota nikad više moj glas dobiti nećete!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: