Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:54, 24. 9. 2021.

| Društvo

Gradski štab u Nišu bez novih mera, najavljene pojačane kontrole i date preporuke školama i fakultetima

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
štab za vanredne situacije
Nije bilo izjava za novinare; foto: T. T.

Epidemiološku situaciju u Nišu Gradski štab za vanredne situacije ocenio je danas kao krajnje nepovoljnu i najavio pojačanu kontrolu poštovanja mera protiv kovida u tržnim centrima, velikim marketima i javnom prevozu. Kako je saopšteno, 17. septembra u Nišu je zabeležen rekordan broj pozitivnih na dnevnom nivou, a po potrebi će biti uvedene oštrije mere.

Iz Gradskog štaba apeluju na građane da se vakcinišu, ali i upozoravaju na to da starijima od 55 godina, među kojima su smrtni ishodi najčešći, virus uglavnom prenose mladi.

Kolektivni imunitet protiv opakog virusa postiže se kolektivnom svešću o opasnosti s kojom smo suočeni. Svaka dezinformacija izrečena u javnom prostoru relativizuje tu opasnost, a posledica toga je porast broja obolelih, hospitalizovanih i umrlih - navode iz Štaba.

Ukazuju da dve trećine novozaraženih imaju između 10 i 49 godina, a osim pojačanih kontrola poštovanja mera na mestima gde se okuplja dosta ljudi ističu da su uputili preporuku Univerzitetu u Nišu da blagovremeno preduzme mere pred početak jesenjeg semestra.

Osnovnim i srednjim školama poručuju da obezbede adekvatne uslove za izvođenje kombinovane nastave, kao i maske, distancu i dezinfekciju.

Gradski štab će uz pomoć Stručno-operativnog tima pratiti dalji tok epidemije preduzimajući, prema potrebi, oštrije mere u odnosu na propisane u Republici Srbiji u borbi sa virusom korona - kažu iz Štaba.

Podsetimo, Štab za vanredne situacije Grada Niša zasedao je jutros u 8 sati, a iako su novinari sinoć pozvani na konferenciju za medije koja je bila najavljena nakon zasedanja, jutros im je bez obrazloženja rečeno da izjava neće biti i svima je poslato saopštenje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Laki

    06:30 // 25. 9. 2021.

    Vidi pisu Gradski stab pa dali Nis kao grad jos postoji.??

  • Limunko

    01:06 // 25. 9. 2021.

    Skup zgubidana i lezilebovica, kojima je vrh da se s "glavnom" slikaju i šta bliže se umuvaju pored nje ne bi li i sami nešto usicarili. Ako oni znaju što su danas bili ovde i šta su uradili... Ako su oni ta vrhunska pamet koju imamo, bolje da se više ne skupljaju. Korisni su kao oljupine posle kuvanja ajvara.

  • biba

    19:44 // 24. 9. 2021.

    84% stanovnistva Singapura je vakcinisano,poostravaju mere zbog naglog porasta obolelih.O kakvom kolektivnom imunitetu vi pricate?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: