Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:00, 2. 8. 2016.

| Društvo

Gradski urbanista Niša podneo ostavku, predložen novi

Autor:B. G.Izvor:Južne vesti
Niš iz vazduha
Novi gradski urbanisti uskoro pred Skupštinom Grada; Foto: Dejan Jocić

Nakon što je Dragana Sinobad Petrović podnela ostavku zbog problema sa zdravljem, Gradsko veće je za novog Glavnog gradskog urbanistu predložilo arhitektu Nikolu Lečića.

O ovom predlogu bi tek trebalo da se izjasne odbornici Skupštine Grada.

Nikola Lečić je, piše u njegovoj biografiji dostavljenoj većnicima, rođen u Nišu 1978. godine, a diplomirao na Građevinsko-arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Nišu 2005.

U niškom Zavodu za urbanizam se zaposlio 2008. godine, gde je od 2010. bio tehnički direktor, a od 2012. je zamenik direktora.

Podsetimo, funkcija glavnog gradskog urbaniste je ustanovljena početkom 2015. godine, nakon čega je septembra iste godine taj posao dodeljen arhitekti Dragani Sinobad Petrović.

Svojevremeno je, u mandatu gradonačelnika Smiljka Kostića (2004-2008), postojala pozicija glavnog gradskog arhitekte, na kojoj se u to vreme nalazio arhitekta Jovan Mandić.

Inače, kako je važećim gradskim propisima definisano, glavni gradski urbanista koordinira izradom planskih dokumenta i komunikacijom između gradske uprave i javnih preduzeća i drugih institucija uključenih u izradu urbanističkih planova.

Gradsko veće je juče predložilo i novi sastav Komisije za planove grada, kojom inače predsedava glavni gradski urbanista.

Iz Ministarstva građevine su stigli predlozi za tri člana: diplomirani inženjeri građevine Branimir Ćirić Lidija Stefanović Nikolić iz Zavoda za urbanizam i arhitekta Saša Buđevac.

U ime gradske uprave predloženi su diplomirani inženjer građevine Igor Igić, koji će biti i zamenik predsednika, Vanča Dimitrov, takođe diplomirani inženjer građevine, Ljubomir Rančić, diplomirani inženjer elektronike, Đorđe Aranđelović, diplomirani inženjer građevine i Igor Trajković, diplomirani inženjer saobraćaja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nišlija

    02:09 // 3. 8. 2016.

    Lepo je čuti kada stručna mesta zauzmu mlađi ljudi, iz struke, nestranački. Trebalo bi i na drugim pozicijama tako uraditi i verujem da bi to dalo rezultate u unapređenju našeg grada.

  • jovan minic

    23:01 // 2. 8. 2016.

    konacno mladi i uspesni da dobiju mogucnost da promene ovaj grad.dokle vise stari provereni kadrovi cije je najvece dostignuce tc kalca

  • Mladjan Golubovic

    22:55 // 2. 8. 2016.

    Jako me je obradovala ova vest . Konacno da jedno odgovorno mesto bude ponudjeno nekome ko nema politicku pozadinu, ko je dokazano inteligentan za svoju struku , a najbitnije mlad i ambiciozan. Puno uspeha !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: