Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:03, 2. 11. 2017.

| Društvo

Gradski većnik smatra da Južne vesti ne zaslužuju razgovor sa njim, NUNS to osuđuje

Autor:S. MarkovićIzvor:
Miloš Milošević
Miloš Milošević "nedostupan" za novinare "Južnih vesti"

Listi gradskih čelnika koji izbegavaju da direktno odgovaraju na pitanja novinara Južnih vesti, pridružio se i gradski većnik za privredu Miloš Milošević, koji je rekao da je “tako najbolje”. Predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Slaviša Lekić najoštrije osuđuje ovakvu podelu “na podobne i nepodobne novinare”.

Nakon teksta o uklanjanju kaldrme iz Kopitareve ulice, među građanima poznatoj kao Kazandžijsko sokače, Milošević je novinarima Južnih vesti rekao da ga više ne zovu, već da se nadalje obraćaju njegovom portparolu, ali nije precizirao šta mu je tačno zasmetalo.

Tako je najbolje - bio je kratak Milošević.

Međutum, na pitanje novinara, da li se to odnosi i na ostale niške novinare ili samo na one koji pišu za Južne vesti, on je odgovorio da bi trebalo svi mediji da se obraćaju portparolu, ali da svako dobije "po zasluzi".

Svakom po zasluzi - rekao je on.


NUNS: Vlast diskriminiše novinare

slaviša lekić Predsednik NUNS-a Slaviša Lekić osuđuje diskriminatorsko ponašanje gradskog većnika; foto: Media i reform centar NišOvakvo ponašanje gradskog većnika, najoštrije je osudio predsednik NUNS-a Slaviša Lekić, koji kaže da je ovo još jedan primer kako "ova vlast diskriminiše novinare".

To je još jedan dokaz selekcije novinara i deljenja na podobne i nepodobne. Na novinare koji pitaju ono što “ne bi smeli da pitaju” i one novinare koji postavljaju poželjna pitanja - rekao je Lekić.

On je dodao da je posebno poražavajuće kada takve selekcije čine političari, jer ne dozvaljavaju novinarima da obavljaju svoj posao.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Пропала ствар

    18:32 // 6. 11. 2017.

    Могу да вам набројим бар 3 садашња посланика која су преко Управе Радничког дошли до садашњих функција.

  • AntiPA

    08:59 // 3. 11. 2017.

    Ko je taj lik uopste? Odakle su ga izvukli? Kako se u galeriji SNSposobnjakovica nasao i ovaj?

    Gradjane Nisa je sramota zato sto su ovakvi u politici. Ali, na zalost, druge stanovnike Nisa nije.

  • Kaldrma

    07:47 // 3. 11. 2017.

    Ona narodna kaze :"Bolje je da cutis pa da misle da si glup nego da nesto kazes i da to dokazes !Kad se ranije nosila odela ,gospoda se tako i ponasala.Pustite coveka trista rabote si ima kuci .

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: