Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:23, 21. 4. 2017.

| Društvo

Gradskim autobusom preko duple pune, pa nepropisno kroz raskrsnicu (video)

Autor:V. M.Izvor:Južne vesti
Prekršaji gradskog autobusa
Foto: YouTube screenshot

Vozača autobusa u Nišu na liniji 6, koji saobraća od Železničke stanice do Duvaništa, usnimila je kamera kako vozi suprotnom trakom, prelazi preko duple pune linije i na raskrsnici kod Crkve Svetog Luke, iz krajnje leve trake skreće desno.

Na snimku se vidi kakao vozač autobusa pretiče druga vozila u Ulici Stefana Prvovenčanog, prelazeći u suprotnu traku, zatim dolazi do semafora na kome je upaljeno crveno svetlo i iz trake kojom bi vozači trebalo da idu levo ka ulici 7. juli, on skreće desno ka Bulevaru Nemanjića.

Vozač je, ipak, upalio desni žmigavac pri skretanju na Bulevar Nemanjića, kada je obilazio kolonu koja mu se nalazila s desne strane čekajući zeleno svetlo kako bi produžila pravo ka mostu Mladosti.

Iz Direkcije za javni prevoz kažu da nisu nadležni ukoliko vozači krše Zakon o bezbednosti saobraćaja, i da jedino o ovakvim prekršajima mogu da obaveste prevoznika. U ovom slučaju, navode, radi se o vozilu firme “Ćurdić”.

Ovo je posao za policiju, a mi možemo da obavestimo prevoznika da njihov vozač pravi ovakav prekršaj, pa oni mogu da preduzmu neke sankcije prema njemu. Ipak je to vozilo od 150.000 evra, u kome su i putnici - žene, deca, stariji, čija je bezbednost ugrožena - kazali su iz Direkcije.

Iako se prethodno na snimku vidi autobus broj 6 na stajalištu kod Učiteljskog doma, zasada je nepoznato da li je u njemu bilo putnika.

Sa snimkom koji se nalazi na YouTube-u upoznata je i policija, a na njemu piše da je zabeležen 19. aprila oko 9:30.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • A novinar

    07:34 // 11. 5. 2017.

    A novinar koji je napravio snimak nije napravio prekršaj? Prvo nije pustio autobus da se sa stajališta uključi u saobraćaj?

    A mislim da je i po novom zakonu napravio prekršaj objavljivanjem snimka. Dobar advokat može vozaču autobusa dobroooooo da unovči objavljivanje ovog snimka!

  • milica

    10:21 // 24. 4. 2017.

    Nisam vozac,ali vidim da autobus kod bivseg Simpa ne moze da krene sa stajalista zbog parkiranog auta ispred sebe.Isto to je i u Vozdovoj kod Juzne Morave.Sta raditi tada?

  • gagi

    08:38 // 24. 4. 2017.

    Samo jako

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: