Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:40, 7. 7. 2014.

| Društvo

Gradsko polje uraslo u korov

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
korov
Visoka i bodljikava trava suzila prolaz, foto: G. Krstić

Asfaltirani put, koji prolazi kroz deo Niša poznat kao Gradsko polje, i koji spaja tehničke fakultete i Tvrđavu, skoro da je neprohodan od visokog bodljikavog rastinja.

Nišlije koje su u nedelju vodile pse na izložbu u nišku Tvrđavu bili su zgroženi prizorom koji su videli na putu do najpoznatijeg niškog istorijskog spomenika.

- Neošišano žbunje i trava oko staze. Sramota za ovoliki grad! - napisao je jedan Nišlija.

Redakciji su se javili još neki sugrađani koji su reki da ne pamte kada je poslednji put Gradsko polje bilo ovoliko zapušteno.

- Trava je toliko visoka i bodljikava da mora da se ide sredinom puta. Dok hodamo stalno razmišljamo da se ne pojavi neka zmija - govore studenti koji ovde svakodnevno prolaze.

gradsko polje Gradsko polje u nikad gorem izdanju, foto: G. KrstićU Javnom komunalnom preduzeću “Gorica” kažu da ovaj deo Niša nije u redovnom planu održavanja zelenih površina, ali direktor Igor Jovanić, kako je sam rekao, ipak će naložiti njegovo uređenje. 

- Niije nam to u planu održavanja, ali izdaću nalog sada da se uredi makar taj deo pored puta, kako bi prolaznici bili bezbedniji - rekao je Jovanić.

Inače, ovaj put najčešće koriste studenti koji pohađaju neki od tehničkih fakulteta, koji se nalaze u blizini Gradskog polja, a do nedavno su ga koristili i srednjoškolci, učenici tehničkih škola.

Na samom Gradskom polju je i ergela, jedan deo koriste i streličari za svoje treninge, a nekada su se tu održavali đački maratoni, koncerti, pa i politički skupovi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Gavrlo

    00:57 // 2. 3. 2020.

    Gradsko polje je najveca Niska masovna grobnica komunistickog rezima....

  • Dragan Stevanović

    23:14 // 10. 7. 2014.

    ha ha ha živeli došljaci

  • Dragan Stevanović

    23:13 // 10. 7. 2014.

    Koje stare Nišlije kad je direktor Zelenila izvorni Leskovčanin, koji još uvek misli da je "oko konja" centar i da je "Pobedina" jedina čaršiska ulica!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: