Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:45, 2. 3. 2012.

| Društvo

Gradsko veće Leskovca pomaže preduzetnicima

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti
Gradska skupstina zima novo

Gradsko veće Leskovca donelo je odluku da svim preduzećima i preduzetnicima, koji redovno plaćaju lokalnu komunalnu taksu za isticanje firme, odobri popust od 25 odsto.

Već nekoliko godina lokalna samouprava je u više navrata smanjivala takse za isticanje firme za pojedine grupe obveznika, ali je najnovijom izmenom Odluke o komunalnim taksama odlučila da stimuliše redovne platiše bez obzira na delatnost kojom se bave.

Odlučeno je i da se plaćanja lokalne ekološke takse, pored državnih institucija, gradske ustanove i javnih preduzeća, oslobode najsiromašnija domaćinstva, korisnici pomoći Centra za socijalni rad.

Gradsko veće Leskovca odlučilo je da iz budžeta finansira troškove prevoza učenika osnovnih i srednjih škola na opštinska i regionalna takmičenja.

Grad je preuzeo na sebe i obavezu da plati servisiranje električnih potapajućih, muljnih, pumpi kojima raspolaže Centar za vanredne situacije. Za ove potrebe, posebno važne, zbog mogućnosti da dođe do poplava, iz budžeta će biti izdvojeno 120 hiljada dinara.

Mesnoj zajednici Bogojevce odobreno je oko 730 hiljada dinara kako bi bio adaptiran prostor namenjen pošti, a Gimnaziji 400 hiljada dinara kao učešće lokalne samouprave u finansiranju programa studijskih putovanja za najtalentovanije učenike.

U školi „11. oktobar" biće otvorena stomatološka ambulanta. Adaptaciju prostora finansiraće Grad Leskovac sa oko 330.000 dinara.

Gradsko veće je usvojilo Odluku o kategorizaciji i rangiranju sportskih klubova i organizacija prema kojoj će 76 klubova dobiti godišnje oko devet miliona dinara, dok će 70 klubova dobiti i dodatnu jednokratnu pomoć prema odluci posebne Komisije gradske uprave za društvene delatnosti u ukupnom iznosu većem od 5,5 miliona dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: