Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:27, 9. 11. 2018.

| Društvo

Gradsko veće Niša nema većnika koji brine o energetici

Autor:V. M. Izvor:Južne vesti
Gradska kuća
Izvršna vlast nema čoveka za energetiku; Foto: Arhiva JV / P. Blagojević

Iako je daljinsko grejanje jedno od gorućih problema poslednjih nekoliko godina, a ušteda energije jedno od glavnih pitanja u svetu, Niš je odlaskom Miloša Miloševića iz Gradskog veća ostao bez čoveka koji je u gradskoj Vladi zadužen za energetiku. Bratislav Vučković koji je zamenio Miloševića nije preuzeo ovu oblast, a u Kabinetu gradonačelnika kažu da će taj resor biti definisan u narednih nekoliko nedelja.

Bivši većnik, koji se inače zaposlio u Gradskoj toplani, preduzeću za čiji je rad, kroz oblast energetike, bio nadležan u Gradskom veću, u svom resoru je držao i planiranje, izgradnju i urbanizam. Bratislav Vučković i Momčilo Petković Vučković sa dugogodišnjim iskustvom rada i vođenja JKP "Mediana" prezeo sektore planiranja, izgradnje i urbanizma u Veću; foto: JV/J. Adamović

Njegov "naslednik" u Gradskoj kući - Bratislav Vučković, neposredno pre imenovanja je i sam rekao da možda ove oblasti i nisu prikladne za njega, s obzirom na to da najviše iskustva ima u komunalnom sektoru, a sada potvrđuje da nije preuzeo oblast energetike.

Verovatno po analogiji mislite da sam ja zadužen za ta pitanja. Ja nisam resorno preuzeo sve što je vodio Miloš Milošević, već određena komunalna preduzeća. Tu oblast koju je Miloš vodio, gradonačelnik to zna. Sve što bih ja rekao ne bi bilo kako valja - rekao je Vučković.

Iz Kabineta gradonačelnika su na pitanje ko je sada zadužen za oblast energetike, kazali da "će se znati brzo".

Biće definisan u narednih nekoliko nedelja. Ne pominje se nijedno konkretno ime, ali će se znati brzo, pošto je to važan sektor - navedeno je iz Kabineta.

Miloš Milošević Posle Miloševića niko nije preuzeo sektor energetike; foto: JV/V. MIlićInače, Niš od skoro ima energetskog menadžera, čiji je posao, između ostalog da predlaže mere uštede enrgije u javnim gradskim objektima, kako bi manje para iz budžeta išlo na ove troškove, a životna sredina bila zdravija. Kako je pojasnio Branko Andrejević koji obavlja posao energetskog menadžera, o merama koje predlaže odlučuje upravo Gradsko veće.

Podsetimo, Miloš Milošević maja je dobio posao bez konkursa u Gradskoj toplani, a u junu je podneo ostavku na mesto većnika. Do kraja septembra javnosti nije bilo poznato ko će ga zameniti, a početkom oktobra je obelodanjeno da će Vučković sesti u njegovu fotelju. Opozicija je izrazila sumnju da se radi o trgovini funkcijama, te da je Vučkoviću ponuđeno mesto u Veću u zamenu za odustajanje od namere da bude direktor Mediane, na čijem je čelu i bio u prethodnom mandatu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Bane

    08:07 // 11. 11. 2018.

    Gradski energetski menadzer vise kosta grad nego sto napravi bilo kakvu ustedu jer nema on veze sa tim niti moze nesto realno da uradi sve i da zna i da hoce-a ne zna. A gospodin vecnik je sebi napravio mesto u toplani i nikom nista.Niko se ne buni, svima lepo pa i njemu.Bruka i sramota.SNS je doveo do dna sve ono sto su oni ranije pokrenuli.

  • Stručnjak?!

    22:00 // 9. 11. 2018.

    Najveći stručnjak u gradu jeste Ljuba Slavkovic! To je čovek koji radi od ekspropriacije do energetike! Sve zna! Eto to je kadriranje. Majko rođena!!!

    • Tivat

      07:52 // 10. 11. 2018.

      Opasno ga ugrozavaju,po znanju,umecu i elokvenciji:
      1.Guska,2.Drvar,3.Dejan Jovanovic.
      Ima ih mnogo,al ovo su unikumi!

  • Svevladovic

    20:36 // 9. 11. 2018.

    Pa sta ce nam vecnik kad imamo direktora Toplane koji je strucnjak nad strucnjacima.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: