Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:39, 12. 10. 2017.

| Društvo

Gradsko veće i dalje ne zna šta će biti sa direktorima javnih preduzeća

Autor:Stefan MarkovićIzvor:Južne vesti
fotelja
Kada će Niš dobiti direktore?; Foto: JV

Iako je direktorima niških javnih preduzeća istekao mandat još 2. oktobra, kako kaže načelnica Službe za poslove Gradskog veća Marina Janković, još se ne zna kada će ovo telo uopšte odlučiti o kandidatima i kada će odluka stići do Skupštine Grada na usvajanje. Do tada, dodaje Jankovićeva, bivši direktori će obavljati funkcije kao i pre isteka njihovog mandata.

Zbog brojnih prigovora na konkurs, ali i zbog toga što, kako je rekao zamenik gradonačelnika Niša Miloš Banđur, Komisija za izbor direktora "nije poštovala preporuke Vlade Srbije", Gradsko veće još nije usvojilo predloge Komisije, a Jankovićeva kaže da se ne zna ni kada će biti usvojeni. Ona dodaje i da još nije poznato ni da li će uopšte predlog stići do naredne sednice Skupštine Grada, koja bi, kako kaže, trebalo da bude 16. oktobra.

Znamo da je priča oko izbora direktora aktuelna i da interesuje javnost, ali zasada nemamo informacije kada će biti. Kada budemo dobili informaciju, saznaće i javnost - rekla je Jankovićeva.

Podsetimo, imena po 3 najbolje rangirana kandidata objavljena su tek 22. septembra. Čitav postupak za izbor direktora je bio netransparentan, a Komisija do kraja postupka nigde nije objavljivala svoje odluke. Niška preduzeća su sada formalno bez direktora, jer su dosadašnjim rukovodiocima istekli mandati.

Nakon objavljivanja rang liste, pored toga što je utvrđeno da Dejan Andrejević nije ispunjavao uslove za direktora Vodovoda, i kandidat za direktora “Tržnice” Radovan MIlojević je rekao da ga je jedan član Komisije ucenjivao, a primedbe je podneo i Sindikat “Nezavisnost” niškog Vodovoda, koji je najavio i krivične prijave.

Iako je Banđur rekao da Gradsko veće kasni sa predlogom direktora zbog toga što ima "mnogo primendbi", ali i zbog toga što Komisija nije radila po preporukama Vlade, Komisija za izbor direktora se oglasila, rekavši da nije na Gradskom veću da se prigovorima uopšte bavi.


Direktori obavljaju funkcije kao da im nije ni istekao mandat

Svi direktori kojima je istekao mandat 2. oktobra, Jankovićeva kaže da obavljaju funkciju kao i do tada i da javna preduzeća u Nišu normalno funkcionišu.

Prema onome što ja znam, odnosno, onim čime raspolažem, rad javnih preduzeća potpuno normalno funkcioniše. Direktori obavljaju funkcije kao i ranije i tako će biti dok ne budu razrešeni - rekla je Jankovićeva.

Ona dodaje da "sve mora da teče nesmetano" i da će tako biti sve do formalnog razrešenja doskorašnjih direktora javnih i javno-komunalnih preduzeća.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • E...PA GOSPODO SNS-OVCI, KONAČNO STE PUKLI KAO ZVEČKE

    14:25 // 13. 10. 2017.

    Upravo ste došli do kraja slepe ulice.
    Ono što je narod odavno uviđao,
    vi niste bili u stanju da sagledate.
    Trebalo je ovo da Vam se desi,
    da bi shvatili da imate nesposoban
    kadar i destruktivnu politiku.
    Koji će sad pametnjaković da stane
    pred narod i da objasni šta se dešava
    i kako ovaj problem može da se reši?
    Savetujem Vam da pokažete trunku
    morala podnošenjem jedne lepe
    kolektivne ostavke.

  • Moca

    13:55 // 13. 10. 2017.

    Rešiće ga i konačnu reč dati "keramičar" kad dodje iz BGD-a, a onda firme i trange-frange kombinacija, pa ko preživi pričaće.E gradu moj...ko ti kapu kroji...

  • Aleksandar

    13:32 // 13. 10. 2017.

    Da ne zaboravimo i direktora Parking Servisa, Marka Jankovica, slupao sluzbeno vozilo, zataskao pa platio novac u humanitarne svrhe a policija i dalje krije podatke još i nema zapisnika. Ako on ostane, narod stvarno treba da se digne, ovo je javašluk!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: