Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:11, 16. 9. 2023.

| Društvo

Gradsko veće potvrdilo - u planu novi most u Nišu

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
most medoševac
Na Gradskom veću najavljen novi most u Nišu; foto: JV/Sonja Vidojković

Ono što je gradonačelnica Dragana Sotirovski prethodnog dana najavila, Gradsko veće je na jučerašnjoj sednici potrvrdilo - u planu je izgradnja novog mosta u Nišu koji će spojiti dve industrijske zone na južnom izlazu iz grada. Kako su istakli na sednici, to će rasteretiti most u Medoševcu koji je “zreo” za rekonstrukciju, a u moguća je i rekonstrukcija mosta u Donjoj Vrežini.

grmuša "Time će se rasteretiti saobraćaj"; foto: J. J. Usvajanjem Predloga plana detaljne regulacije novi most trebalo bi da spoji industrijsku zonu kod KP doma i industrijsku zonu kod Popovca. V. d. direktora Zavoda za urbanizam Ivan Grmuša rekao je da je napravljen prvi korak ka novom mostu u Nišu.

Započinje se proces stvaranja planskog osnova za izgradnju novog mosta koji će povezati te dve industrijske zone. Time će se rasteretiti saobraćaj koji trenutno ide preko Medoševačkog mosta do Popovca, tačnije teretni saobraćaj. Trenutni saobaobraćaj usmeriće se preko novog, budućeg, planiranog mosta - rekao je Grmuša.

Novi most gradonačelnica Dragana Sotirovski najavila je juče gostujući na Belami televiziji, a na sednici je dodala da će njegovom izgradnjom meštani Medoševca i Popovca biti zadovoljni.

Izmenom plana i ubacivanjem tog budućeg mosta u plansku dokumentaciju, mi ćemo da izbegnemo dosadašnje iskustvo ljudi koji žive u ova dva naša naselja jer su svakodnevno izloženi, pre svega gustom saobraćaju, teretnom saobraćaju koji prolazi tim ulicama. Mi smo pronašli alternativu zajedno sa investitorom, ta alternativa se trenutno razmatra od strane Direkcije za izgradnju grada i do izrade mosta verovatno ćemo naći drugačiji putni pravac za kamione - rekla je Sotirovski.

vrežinski most foto t. t. Moguća rekonstrukcija; foto: T. T. Moguću rekostrokuciju mosta u Medoševcu i Donjoj Vrežini gradonačelnica je drugi put u dva dana najavila na sednici Gradskog veća, a sve zavisi od, kako je rekla, sastanka sa direktorom Srbijavode Goranom Puzovićem, koji je zakazala za narednu nedelju.

Podsetimo, meštani Medoševca žale se da most na ulazu u naselje propada zbog kamiona koji tu svakodnevno po nekoliko puta prolaze. Da zaista ima oštećenja potvrdili su i nadležni, a i saobraćajna policija je u jednom trenutku izdavala povećan broj prekršajnih prijava vozačima kamiona jer ni nisu poštovali postavljenu saobraćajnu signalizaciju na mostu.

Za Vrežinski most koji je već 4 godine zatvoren za saobraćaj, gradonačelnica je ranije davala oprečne izjave - da će biti srušen i novi neće biti izgrađen, a potom da ipak hoće ali samo za pešake, pa na kraju da će graditi novi, ali ne i za koga, a meštani Donje Vrežine su za to vreme više puta su protestvovali protiv rušenja mosta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • BOJAN šanker u Kazandžijsko

    09:44 // 18. 9. 2023.

    A što gradsko veće ne donese odluku da se izmisli reka između G.Matevac i Knez Selo,a potom se donese odluka da se napravi most između ova dva sela gde ima dosta brakova upravo iz ova dva sela.
    Naravno ONA da ga otvori, a makaze da joj pridržava većnik-kontrolor karata i matevački TITO(to kaže za sebe Nemanja Rajković)
    Samo da pitam-jel izabran novi većnik za privredu u opštinu Pantalej umesto ZI

  • Igor....

    15:30 // 17. 9. 2023.

    Ne lipsi magare do zelene trave. Izbori se nlize a rejting SNS je sve nize ... Moraju se davati lazna obecanja....

  • Dragan R

    11:34 // 17. 9. 2023.

    Kad su izdali dozvolu privatnoj firmi za izgradnju robnog terminala između Medoševca i Popovca, kod železničke stanice u Popovcu, znali su da šleperi koji prevoze stotine kontejnera koji se tu skladište mogu da prolaze samo preko Medoševačkog mosta. Dakle, znali su da će desetine šlepera teških po 40-50 tona svakodnevno prelaziti preko mosta na kome je ograničenje 11 tona. To je čisti kriminal.

    • Majesric

      13:43 // 17. 9. 2023.

      Tako je.Dotična firma(ne želim da je reklamiram)ima veliki tal sa vlastima,zbog toga im prave most.Kolko znam da li postoji još neka firma(fabrika)osim dotične pa je nazivaju industrijska zona!?Zemljište je uglavnom privatno.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: