Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:22, 26. 11. 2020.

| Društvo

Gradsko veće predložilo da "Gorica" održava zelenilo na grobljima, za šta je ranije platila privatniku

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Novo groblje
Sekretarka kaže da će posao raditi efikasnije; foto: čitalac/Prijavi problem

Nakon višemesečnih žalbi građana da niko ne održava groblja u Nišu i da od trave ne mogu da priđu grobovima, kada je usledilo i plaćanje privatnoj firmi da uredi Novo groblje umesto niških javnih preduzeća, Gradsko veće predlaže da JKP Gorica preuzme uređenje zelenih površina na grobljima od JKP Mediane.

Pre nekoliko meseci je Gorica platila 1,3 miliona dinara privatnoj firmi iz Obrenovca za uređenje zelenih površina na Novom groblju. Opravdanje za to je bio manjak radnika u ovom pogrebnom preduzeću, koje je do sada bilo zaduženo za održavanje manjih delova na groblju, a Mediana za velike površine.

Kako će onda novom odlukom Gradskog veća Gorica uređivati sve, kada nisu imali dovoljno radnika ni za deo površine, objašnjava sekretarka za komunalne delatnosti Snežana Jovanović.

Trenutno poslove na uređenju javnih zelenih površina na grobljima obavlja JKP Mediana. Mi smo takođe izmenili odluku o osnivanju u smislu da smo definisali da će preduzeća Gorica i Mediana zaključiti ugovor kojim će bliže regulisati te odnose, koji se pored ostalog odnose i na preuzimanje zaposlenih, imovine i opreme za obavljanje ove delatnosti - navodi Jovanovićeva.

Ne precizira o kom broju radnika je reč, jer Gorica sada ima 108 radnika, od kojih četvrtina radi u administarciji, a ostali na groblju i u kapeli.

Ovaj predlog Gradskog veća treba da usvoje i odbornici niške Skupštine, a Jovanovićeva navodi da je procena da će ovom novom razmenom nadležnosti Gorice i Mediane posao biti efikasniji.

Podsetimo, održavanje zelenila na grobljima je Mediana pre dve godine preuzela od Gorice i tada je tokom transfera nadležnosti preuzela i deo radnika i opreme.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sasa Stosić

    10:38 // 27. 11. 2020.

    Sta se to dešava u preduzeće ? Sa novim direktorom odmah su stigli i novi radnici , naravno u kancelarije,a radnike nemaju pa vidi li to neko? Novi kancelarijski referenti koji su ubačeni na mesta radnika, a rade po kancelarije, a posto nemaju mesta gde da sede,naravno sad su poslati da rade od kuće , ma bitno da su na platnom spisku firme, a preduzeće nema radnike za održavanje. Srasno narode

  • Срба

    16:34 // 26. 11. 2020.

    Ја теби-ти мени-па ја опет теби.... и тако у недоглед....

  • dragoljub stamenković

    13:35 // 26. 11. 2020.

    Da održavaju Staro groblje oni kojima ni jedan predak nije sahranjen na njemu ? Hmmmm, teško.

    • Оскар Питагор

      07:44 // 27. 11. 2020.

      Све би било и лакше и другачије да су одређени људи сахрањени тамо где су давно планирали да крену: На линији Карловац, Карлобаг, Вировитица, Огулин.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: