Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:28, 2. 9. 2020.

| Društvo

Grčka firma asfaltira oštećene ulice u Beloj Palanci

Autor:Lj. F. Izvor:Južne vesti
ulica BP
Sledi asfaltiranje više ulica u Beloj Palanci; foto: Opština Bela Palanka

Nekoliko ulica u naselju Murica, kao i ulice u centru grada - Nikole Tesle i Stojana Čupića, rekonstruisaće grčka firma Aktor, prema ugovoru koji je lokalna samouprava potpisala sa ovom firmom. Predsednik Opštine Goran Miljković očekuje da radovi budu završeni za oko mesec dana.

Grčka firma koja je izvodila radove na Koridoru 10 krajem jula, završila je rekonstrukciju puta od Crvene reke do Glogovca, dužine od oko 4 kilometra, a koji je oštećen zbog eksploatacije i prevoza materijala tokom izgradnje istočnog kraka Koridora 10. Takođe, ista firma asfaltirala je i put Dračje - Moklište - Belanovac.

Sada prelazi na gradske ulice, a kako kaže Miljković, Aktor je do sada ispoštovao veči deo obaveza. ulica Miljković očekuje da ulice budu asfaltirane za mesec dana; foto: Opština Bela Palanka

Sa predstavnicima grčke firme održaćemo sastanak kako bi dogovorili dinamiku radova u vezi rekonstrukcije oštećenih ulica u naselju Murica u dužini od oko 3 kilometara i ulica Stojana Čupića i Nikole Tesle. Radovi bi trebalo da budu završeni za mesec dana. Nakon ovih radova Bela Palanka imaće sve uređene i asfaltirane ulice - kaže Miljković.

Ipak, detalje ugovora i vrednost radova ne otkriva, ali je najavio planove za naredni period u oblasti putne infrastrukture i rekonstrukcije vodovodnih i kanalizacionih mreža i kako kaže, Opština Bela Palanka uspeva da konkuriše sa projektima kod svih fondova. ulica Asfaltira se više ulica; foto: Opština Bela Palanka

Ulažemo dosta sredstava iz budžeta opštine za izradu projektno-tehničke dokumnetacije, koja je jedna od osnovnih uslova prilikom konkurisanja. Izradili smo projektno-tehničku dokumentaciju za asfaltiranje sokaka u Beloj Palanci i za asfaltranje neasfaltiranih seoskih puteva u selima Moklište, Gornji Rinj, Sinjac, Vrandol i Donja Koritnica - kaže Miljković.

Za projekte uređenja puteva, vodovoda i kanalizacije u selima, konkurisaće se u okviru Nacionalnog investiciong plana koji je promovisao Aleksandar Vučić, dodao je predsednik Opštine Bela Palanka.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: