Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:32, 29. 6. 2011.

| Društvo

Grdelica: škola ostala bez đaka

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti
Grdelica osnovna škola Danica Maksimović
Grdelica, OŠ "Danica Maksimović"

LESKOVAC – Istureno odeljenje OŠ "Desanka Maksimović" u selu Robin Del u Grdelici, u kojoj je nastavu ove godine pohađao samo jedan učenik, od juče je zvanično zatvorena.

Jedini učenik ove škole Živojin Stanković završio je četvrti razred, a u selu nema nijednog učenika za upis u prvi razred ove škole.

- Poslednje sam dete u ovoj školi, često sam bio tužan, jer nisam imao s kim da se igram i  često sam želeo da imam bar još jednog druga – napisao je Živojin Stanković zvani Žile u svom pismenom zadatku "Evo me na kraju četvrtog razreda".

U specijalnoj reportaži koju je juče u "Panorami", udarnoj informativnoj emisiji emitovala TV Leskovac o školi u selu Robin Del, Žile je rekao da se u velikom dvorištu ponekad igrao sam, ali najčešće sa učiteljem.

Učitelj Đorđe Đokić naglašava da su radili, učili matematiku, srpski, pevali i crtali kao da je škola prepuna učenika i tako poželjne đačke graje.

- Biti učitelj jednom đaku je specifično, složeno, ali je meni veoma drago što sam imao priliku da upoznam pre svega đaka Živojina Stankovića zvanog "Žile" i učim, sarađujem sa njim i uspešno privedemo kraju ovu školsku godinu – kaže učitelj Đokić.

Dragiša Milenković, pomoćni radnik u ovoj školi kaže da je migracija stalno prisutna, a da loš put, koji je teško prohodan u jesenjim i zimskim danima, tome najviše kumovao.

Odeljenje Osnovne škole "Desanka Maksimović" otvoreno je pre jedanaest godina i tada je bilo 13 učenika, a u proteklih jedanaest godina promenilo se čak 11 učitelja.

U selu Robin Del živi 60tak ljudi u dvadesetak domaćinstava, među kojima je i desetak mladića, koji su davno stasali za ženidbu, ali devojaka nema i zato ne mogu da stanu na "ludi kamen".

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: