Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:17, 15. 4. 2010.

| Društvo

Grejanje će pratiti cenu energenata

Autor:P.B.Izvor:Južne vesti

Cene komunalnih usliga u gradu u buduće će pratiti sve troškove koje javna preduzeća imaju, izjavio je gradonačelnik Niša, Miloš Simonović.

Kao primer Simonović je naveo Toplanu.

- 70% cene grejanja predstavlja energent. Bez obzira da li je to gas, mazut ili lož ulje, sasvim je svejedno. Kako se bude kretala njihova cena na tržištu i kako Agencija za energetiku i Vlada Srbije budu menjali tu cenu, tako će se menjati i cena grejanja. Dakle, ako gas pojeftini i mi ćemo sniziti cenu grejanja - rekao je Simonović na konferenciji za novinare povodom kraja grejne sezone.

U gradskoj toplani kažu da je grejna sezona završena uspešno i najavljuju da će generalni remont, odnosno priprema za narednu sezonu početi veoma brzo.

- Prekida grejanja tokom grejne sezone nije bilo, nije bilo većih havarija. Trudili smo se da što je brže moguće otklanjamo probleme, tako da ova grejna sezona može da se definiše kao vrlo uspešna - kaže direktor Toplane, Gorica Mitić.

Mitić je naglasila da zvanično grejna sezona jeste završena, ali da će toplana pratiti vremenske prilike do 3. maja i ukoliko spoljna temperatura bude pala ispod 12 stepeni, kotlovi će ponovo biti uključeni.

Iz Toplane je najavljen početak projekta ugradnje kalorimetara i izmene tarifnog sistema, po kome će korisnici grejanje plaćati u zavisnosti od potrošnje, a po površini objekta.

Niže cene priključenja na toplovod

Iako je grejanje građana Niša povezanih na sistem toplovoda ocenjeno kao zadovoljavajuće, i grad i Toplana najavili su velike investicije u izgradnju novih kapaciteta.

- Do sada je bilo puno problema oko povezivanja na toplovod, posebno u centralnim delovima grada. Ova naknada će biti višestruko smanjena i biće direktno usmerena u dalji razvoj toplifikacije, i tim novcem raspolagaće u buduće Toplana - rekao je gradonačelnik Niša, Miloš Simonović.

Simonović je najavio i igradnju nove kotlarnice "Majakovski", čime će biti omogućen priključak za veći broj novih korisnika u naseljima Duvanište i Delijski Vis.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Radomir Radojkovic

    22:01 // 15. 4. 2010.

    Moze li gospodin Simonovic da objasni zasto se izbegava odluka da se grejane placa prema ocitavanju kalorimetra tamo gde postoji.

    Hvala

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: