Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:57, 19. 3. 2015.

| Društvo

Grekulović: Ostajem na čelu niške policije do daljeg

Autor:M. VučićIzvor:Južne vesti
490x370-490x370-grekulovic-rts-rs-1.jpg
Srđan Grekulović (foto: rts.rs)

Iako se spekulisalo da će načelnik niške policije Srđan Grekulović otići sa te funkcije, on kaže da ostaje u Nišu "do daljeg", iako je "svestan da ima onih koji bi voleli da on ode".

Grekulović navodi da statistike pokazuju da je rad niške policije mnogo efikasniji od kada je on na njenom čelu, i da se dosta postiglo pre svega na suzbijanju kriminaliteta, što je “verovatno nekima pokvarilo planove”. U šali dodaje da priče o njegovom odlasku “potiču iz Niš”, i da se on neće baviti čaršijskim nagađanjima.

Bilo je više onih koji bi voleli da odem, jer ima dosta uhapšenih i procesuiranih od kada sam ovde, iako se, naravno, i dalje radi na rasvetljavanju nekih slučajeva. Nekima su možda pokvareni planovi, a toga će biti još, pa bi verovatno voleli da mi vide leđa - kaže Grekulović.

Ipak, kako kaže, samo od ministra i direktora policije zavisi da li će on ostati prvi čovek Policijske uprave, ili će se vratiti na svoje radno mesto pomoćnika direktora, na kome se i dalje nalazi.

Kada oni budu odlučili da se vratim u Beograd, ja ću se vratiti. Ne znam njihove planove, tako da za sada ostajem ovde do daljeg - kaže on.


Niš bezbedniji nego pre

Uprkos tome što još uvek nisu rasvetljena ubistva Đorđa Stojanovića i Miloša Savića koja su uzburkala javnost, Grekulović kaže da je bezbednosna situacija u Nišu po svim pokazateljima bolja nego u ostalim gradovima ove veličine u Srbiji.

Ako uporedimo početak 2015. sa prva dva meseca 2014. godine, statistika pokazuje da je, recimo, broj krivičnih dela po opštem kriminalitetu smanjen za 19,5 odsto a broj narušavanja javnog reda i mira za 25 odsto, jer je policija pojačala svoje aktivnosti - navodi Grekulović.

On dodaje i da je, prema istoj statistici, za četvrtinu smanjen broj saobraćajnih nezgoda, i da od početka godine nije bilo nijednog poginulog u saobraćaju na niškim ulicama, što je rezultat pojačanih saobraćajnih kontrola.

Naročito je, kaže, posvećena pažnja Ulici Dimitrija Tucovića u kojoj je troje ljudi povređeno ili usmrćeno u saobraćaju za samo tri meseca. Zato su, dodaje, iz Policijske uprave tražili od Uprave za komunalne delatnosti da se u toj ulici postavi “ležeći policajac”, a prosleđen je i dopis Direkciji za izgradnju grada da se poboljša ulična rasveta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • petar

    07:29 // 20. 3. 2015.

    ni u jednom gradu gradjani nisu demonstrirali ispred policije to zaboravljas pa sta ste toliko doprineli ti i tvoji pajtosi za bezbednost nisa ama bas nista to sto jedamput nedeljno dolazite u Nis

  • Nišlija

    23:18 // 19. 3. 2015.

    Nama treba Nišlija za načelnika policije, jer Grekulović samo skuplja političke poene. Niš mu je odskočna daska za fotelju u Beogradu. Previše je zvučnih hapšenja, bez dovoljno dokaza i bez presuda!

  • pravi nislija

    20:43 // 19. 3. 2015.

    Odusevile su me neke suspenzije. Svaka cast. Vidi se da je covek odlicno upucen u prljave radnje mnogih koji su do skoro bili zasticeni. Samo napred, treba nam malo vise reda i postenja.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: