Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:47, 8. 12. 2014.

| Društvo

Greška Direkcije građane košta 2,5 miliona dinara

Autor:A. S. Lj. S.Izvor:Južne vesti
direkcioja-za-javni-prevoz-*nadji.info*.jpg
Direkcija parama građana plaća svoje greške, foto: nadji.info

Republička komisija za zaštitu prava ponuđača usvojila je žalbe “Arive” i “Ćurdića” i naložila niškoj Direkciji za javni prevoz da tim firmama plati 2,5 miliona dinara.

Tačnije, Direkcija je, piše u odluci Komisije, propustila da ponuđačima dostavi način bodovanja kako bi znali na koji način su njihove ponude za prevoz putnika u Nišu ocenjene.

Zbog toga je tender delimično poništen. To znači da će način bodovanja morati naknadno da se dostavi prevoznicima, što bi potencijalno moglo da izmeni i konačne rezultate konkursa.

Pošto su žalbe bile opravdane, komisija je naložila da Direkcija za javni prevoz isplati 1,1 milion dinara “Arivi Litas” na ime troškova žalbe, a “Ćurdiću” 1,4 miliona.

Tako će propust poslovodstva tog javnog preduzeća građane Niša koštati punih 2,5 miliona dinara.

Ovo je samo jedan u nizu skandala koji od samog početka prate tender za izbor novih autobuskih prevoznika, koji je sa preko 6 milijardi dinara jedan od najvrednijih u novijoj istoriji Niša.

Podsetimo, nakon što je u javnost procureo audio-snimak na kome se čuju najviši gradski funkcioneri koji dogovaraju da uslove tendera prilagode određenim prevoznicima, krivične prijave protiv gradonačelnika Niša Zorana Perišića i zamenika direktora Direkcije za javni prevoz Nenada Stankovića podneo je građanski nadzornik.

Građanski nadzornik je zatražio i poništenje spornog konkursa.


Direktor odbio razgovor sa novinarima

Saša Petronijević, prvi čovek Direkcije za javni prevoz, je u prvom razgovoru sa novinarima Južnih vesti rekao da je upoznat sa odlukama Komisije i da je spreman da ih komentariše, ali "čim završi sa sastankom".

Može, može sve to, ali samo da završim sastanak. Da se čujemo za pola sata - rekao je Petronijević u petak.

Međutim, od tada ne odgovara ni na pozive, ni na poruke novinara.


Na snazi tromesečni ugovori

Nakon sprovedenog tendera petogodišnji ugovori potpisani su sa "Niš ekspresom" i JP "Aerodrom", dok na relacijama prema Durlanu, Čalijama, Bulevaru Nemanjića, Železničkoj stanici i pojedinim selima saobraćaju autobusi “Arive Litas” i “Ćurdića”, prevoznika koji su i podneli žalbe upravo na pakete linija koje i sada voze.

Zbog neophodnosti da novoizabrani prevoznici na ulice izađu 1. septembra i podnetih žalbi, raspisana je hitna javna nabavka na kojoj su za pakete linija 2 i 3 izabrani prevoznici iz Požerevca i Beograda.

Sa njima su već dva puta potpisivani ugovori na po 3 meseca u nadi da će odluka komisije stići što pre. Poslednji put "Ariva Litas" i "Ćurdić" su ugovore sa Direkcijom potpisali pre nekoliko dana.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Niški

    21:04 // 14. 12. 2014.

    Pogledajte samo gde je montirana famozna direkcija u strogom centru koliki je zakup prostora kao da je ambasada,pored tolikog gradskog poslovnog prostora besplatnog,

  • Ljiljana Radojevic

    12:56 // 9. 12. 2014.

    koliko vidim u tekstu, gradonačelnik je u nelegalnoj priči.Zar ne treba u ovakvim slučajevima da viša instanca od gradske reaguje, jer je poznato da se na lokalnom nivou stvari zataškavaju...

  • Goran

    12:22 // 9. 12. 2014.

    Bravo za ove strucanjake. Kadar SNS gde nas vodi?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: