Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:20, 16. 7. 2020.

| Društvo

Groblja u Nišu ponovo zapuštena 

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
Groblje Vrezina djubre; foto: citalac
Groblje u Donjoj Vrežini prepuna smeća, trava visoka skoro metar; foto: čitalac

Da su niška groblja problem i sramota Niša, ponovo ukazuju građani, a fotografijama su dokumentovali da su neuređena i zapuštena. Rešenje je da ih preuzme pogrebno preduzeće Gorica, ali se to zbog epidemije virusa korona još nije desilo i nepoznato je kada će.

Groblje Vrezina uraslo u travu; foto: citalac Spomenici se ne vide od trave na groblju u Vrežini; foto: čitalac O (ne)održavanju groblja u Nišu Južne vesti pisale su više puta, a rešenje koje su nadležni predlagali je da o njima brine samo jedno preduzeće. Dok se to ne desi i dok se nadležnost i odgovornost prebacuje, ona su ponovo zapuštena, na šta ukazuju čitaoci.

Preko aplikacije "Prijavi problem" prikazali su kako izgleda groblje u Donjoj Vrežini. Groblje Nis trava, jul 2020; foto: citalac Groblja mesecima zapuštena; foto: čitalac

Groblje u Donjoj Vrežini je problem i sramota grada Niša. Naime, groblje je neuređeno i zapušteno. Nema kontejnera tako da niču deponije smeća. Jedna takva deponija je pored same crkve. Trebalo bi da se nađe neko rešenje, jer ovaj problem veoma dugo postoji i daje veoma ružnu sliku o nama - piše čitalac.

Groblje Vrezina smece; foto: citalac Prepuno smeća u Vrežini kod crkve; foto: čitalac Ni Novo groblje koje se obično najbolje održava od svih u Nišu nije u najboljem stanju. Jedna čitateljka kaže da se od početka pandemije ne održava i da je stanje "očajno".

Đubre je na sve strane, korpe za otpatke prepune i oko njih, čak i oko nadgrobnih spomenika je đubre i ostaci zemlje, kao i trava koja je preti da predje jedan metar - navodi.

Dok se ne reši problem i sva groblja preuzme pogrebno preduzeće Gorica, nadležni apeluju na građane da vode računa o njima i ne bacaju smeće svuda. Kako saznajemo, problem još nije rešen zbog epidemije virusa korona, ali bi to trebalo da se dogodi do kraja godine.

Ovaj tekst je nastao zahvaljujući građanima koji su preko naše stranice Prijavi problem prijavili probleme u svom gradu. Pozivamo vas da i vi budete aktivni građani i prijavite probleme koje primetite.

Problem je moguće prijaviti i preko naših Android i iOS aplikacija.

Video uputstvo za prijavljivanje problema iz aplikacija za mobilne telefone se nalazi ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Apel

    14:59 // 16. 7. 2020.

    Pre nego je covek postao covek, jos dok je bio majmun, prvo sto je poceo da postuje su bili mrtvi. Koncept bogova i monoteizam izmisljeni su milenijima kasnije. Apelujem na ljude da ne muce svoju decu da im odrzavaju groblja, vec da se kremiraju i da Nisava nosi pepeo.Dobro znate sta ste radjali i kako ste ih vaspitavali i kakvi su domacini postali. Jos malo ce se vracamo na drvo.

    • Sasha

      04:37 // 17. 7. 2020.

      Nisam rostilj kobasica pa da me rostiljaju kad umrem! Dosta su nas palili po logorima u 2 svetskom ratu plus nasa vera to ne dozvoljava.
      E sad ako neko nije pravoslavni vernik onda neka se przi do mile volje. Ne branim.

  • Poltron

    13:54 // 16. 7. 2020.

    U Srbiji je briga o stanovnistvu jednaka brizi o grobljima, gde pocivaju ti isti stanovnici! NEBESKI NAROD na celu sa SPC i prvorodjenim (i tako od Turaka, naovamo)!

  • Naissus

    11:22 // 16. 7. 2020.

    Posle se neko breca kad se kaze da smo paganski narod. Pa zar nismo? Sta sve iznosimo na groblja??

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: